Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1347
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДюкарева, Галина Іванівна-
dc.contributor.authorCоколовська, Олена Олександрівна-
dc.date.accessioned2022-06-21T05:28:59Z-
dc.date.available2022-06-21T05:28:59Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationДюкарева Г. І., Соколовська О. О. Технологічні параметри розроблених пастильних виробів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 79-89.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1347-
dc.description.abstractНаведено дані щодо розробки рецептур і принципових технологічних схем пастильних виробів за умови введення підсолоджувача природного походження (стевії) та йодовмісної сировини (еламіну) в процесі виробництва виробів. Проведено органолептичну оцінку якості продукції, результати якої були позитивними та підтверджені актом дегустації. Отримані результати дослідження показали, що розроблені вироби характеризуються високими споживчими властивостям и і мають підвищену біологічну цінність.uk_UA
dc.description.abstractThe results concerning the development of the recipes and principal technological schemes of pastille products with the use of stevia and elamine are presented in the article. Enrichment of the products with iodine with simultaneous extraction of white sugar and its change to the natural sweetener – stevia - lies in the base of the research. The work resulted in the determination and specification of technological parameters of the development of pastille products in the conditions of productive capacity. The developed recipes were tested in a confectionery enterprise and a pilot lot was manufactured. In the result of a taste panel positive data regarding organoleptic quality parameters, which do not contradict the requirements of the corresponding normative documentation, were obtained. The received products differ in a highly dispersed structure and have a bigger mass part of air vesicles similar by the diameter. The products’ consistence is soft and slightly lingering for pastille. The developed products are enriched in vitamins, iodine; contain a large number of nutritive fibers that increases their biological value. However, tool-making determination of iodine content in ready products, the results of which will permit to specify the way they may be used.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectзефірuk_UA
dc.subjectпастилаuk_UA
dc.subjectводний екстракт стевіїuk_UA
dc.subjectстевіозидuk_UA
dc.subjectеламінuk_UA
dc.subjectзефирuk_UA
dc.subjectпастилаuk_UA
dc.subjectводный экстракт стевииuk_UA
dc.subjectстевиозидuk_UA
dc.subjectэламинuk_UA
dc.subjectmarshmallowsuk_UA
dc.subjectpastilleuk_UA
dc.subjectwater extract of steviauk_UA
dc.subjectsteviosideuk_UA
dc.subjectelaminuk_UA
dc.titleТехнологічні параметри розроблених пастильних виробівuk_UA
dc.title.alternativeTechnological parameters of the developed pastille products-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_10.pdf263.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.