Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1344
Назва: Аналіз підходів до моделювання стабільних харчових систем на основі ацидофільної палички
Інші назви: Analysis approach to modeling stable food systems with lactobacillus acidophilus
Автори: Кондратюк, Наталія Вячеславівна
Большакова, Валентина Леонтіївна
Пивоваров, Павло Петрович
Пивоваров, Євген Павлович
Ключові слова: моделювання;інкапсулянт;пробіотики;природні імунокоректори;ацидофільна паличка;функціональні продукти;моделирование;инкапсулянт;пробиотики;природные иммунокорректоры;ацидофильная палочка;функцинальные продукты;modeling;encapsulant;probiotics;natural immunomodulators;Lactobacillus acidophilus;functional products
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Кондратюк Н. В., Большакова В. Л., Пивоваров Є. П., Пивоваров П. П. Аналіз підходів до моделювання стабільних харчових систем на основі ацидофільної палички. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 50-58.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано нинішній стан і проблеми формування ринку пробіотичних продуктів на основі ацидофільної палички. Розглянуто можливі механізми стимулювання розвитку мікроорганізмів у моделях харчових систем і розкрито роль складових живильного середовища в процесі формування та накопичення біомаси. Обґрунтовано необхідність розробки альтернативних транспортних форм для ацидофільної палички у складі живильного середовища.
The article is devoted to topical issues of application of simulation in the conditions of formation of process steps of manufacturing-based foods containing Lactobacillus acidophilus with subsequent encapsulation process. The authors performed an assessment of the current state of the market of food products containing Lactobacillus acidophilus, identified existing problems of implementation and prospects of development of innovative activity in developing technologies encapsulated acidophilus products and products based on them. Advantages of such proposals in existence in the market of fermented milk products. Suggest possible directions for expansion of product groups culinary products that contain Lactobacillus acidophilus. The article describes the methodological approaches to the study of the components of culture medium on the viability and activity of Lactobacillus acidophilus. Determined the effectiveness of strategy implementation in the conditions of Ukrainian enterprises.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1344
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2015_1_7.pdf298.85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.