Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1344
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКондратюк, Наталія Вячеславівна-
dc.contributor.authorБольшакова, Валентина Леонтіївна-
dc.contributor.authorПивоваров, Павло Петрович-
dc.contributor.authorПивоваров, Євген Павлович-
dc.date.accessioned2022-06-21T05:05:01Z-
dc.date.available2022-06-21T05:05:01Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКондратюк Н. В., Большакова В. Л., Пивоваров Є. П., Пивоваров П. П. Аналіз підходів до моделювання стабільних харчових систем на основі ацидофільної палички. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 50-58.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1344-
dc.description.abstractПроаналізовано нинішній стан і проблеми формування ринку пробіотичних продуктів на основі ацидофільної палички. Розглянуто можливі механізми стимулювання розвитку мікроорганізмів у моделях харчових систем і розкрито роль складових живильного середовища в процесі формування та накопичення біомаси. Обґрунтовано необхідність розробки альтернативних транспортних форм для ацидофільної палички у складі живильного середовища.uk_UA
dc.description.abstractThe article is devoted to topical issues of application of simulation in the conditions of formation of process steps of manufacturing-based foods containing Lactobacillus acidophilus with subsequent encapsulation process. The authors performed an assessment of the current state of the market of food products containing Lactobacillus acidophilus, identified existing problems of implementation and prospects of development of innovative activity in developing technologies encapsulated acidophilus products and products based on them. Advantages of such proposals in existence in the market of fermented milk products. Suggest possible directions for expansion of product groups culinary products that contain Lactobacillus acidophilus. The article describes the methodological approaches to the study of the components of culture medium on the viability and activity of Lactobacillus acidophilus. Determined the effectiveness of strategy implementation in the conditions of Ukrainian enterprises.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectмоделюванняuk_UA
dc.subjectінкапсулянтuk_UA
dc.subjectпробіотикиuk_UA
dc.subjectприродні імунокоректориuk_UA
dc.subjectацидофільна паличкаuk_UA
dc.subjectфункціональні продуктиuk_UA
dc.subjectмоделированиеuk_UA
dc.subjectинкапсулянтuk_UA
dc.subjectпробиотикиuk_UA
dc.subjectприродные иммунокорректорыuk_UA
dc.subjectацидофильная палочкаuk_UA
dc.subjectфункцинальные продуктыuk_UA
dc.subjectmodelinguk_UA
dc.subjectencapsulantuk_UA
dc.subjectprobioticsuk_UA
dc.subjectnatural immunomodulatorsuk_UA
dc.subjectLactobacillus acidophilusuk_UA
dc.subjectfunctional productsuk_UA
dc.titleАналіз підходів до моделювання стабільних харчових систем на основі ацидофільної паличкиuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis approach to modeling stable food systems with lactobacillus acidophilus-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_7.pdf298.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.