Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1303
Назва: | Вивчення вмісту біологічно активних речовин натуральних рослинних прянощів – добавок для оздоровчих продуктів харчування |
Інші назви: | Studying content of biologically active supplements in natural herbal spices – additives for healthful products |
Автори: | Павлюк, Раїса Юріївна Погарська, Вікторія Вадимівна Радченко, Людмила Олексіївна Соколова, Лора Михайлівна Юр’єва, Ольга Олексіївна Берестова, Аделіна Анатоліївна |
Ключові слова: | натуральні прянощі;біологічно активні речовини;добавки;порошки;екстракти;оздоровчі продукти;натуральные пряности;биологически активные вещества;добавки;порошки;экстракты;оздоровительные продукты;natural spices;biologically active supplements,;additives;powders;extracts;healthful products |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Радченко Л. О., Соколова Л. М., Юр’єва О. О., Берестова А. А. Вивчення вмісту біологічно активних речовин натуральних рослинних прянощів – добавок для оздоровчих продуктів харчування. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 27-37. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено вміст БАР у промислово висушених натуральних прянощах
та добавках із них у формі порошків за вмістом БАР, таких як ефірна олія,
фенольні сполуки з Р-вітамінною активністю, дубильні речовини, вітаміни,
β-каротин, L-аскорбінова кислота, які є природними імуномодуляторами,
антиоксидантами, мають детоксикуючу та консервуючу дію, з метою їх
використання для збагачення широкого асортименту оздоровчих продуктів
харчування та з подовженим терміном зберігання. The content of biologically active supplements in natural spices used as raw materials for obtaining the additives in the form of powders and extracts on their bases was studied. During the research it was ascertained that natural spices can be the sources of biologically active supplements such as flavorings, essential oils, low molecular phenolic compounds (catechins, flavonols, cinnamic acids etc.), tannins and other healing biologically active supplements, which can also be natural immune modeling agents, antioxidants with detoxic preservative effect. The variability of the use of additives in developing a wide assortment of healthful products is demonstrated (melted cheese products, cheese stuffing, sauce-dressing). Innovative technology, process flow sheet, formulation of melted cheese products (cheese and vegetables stuffing for confectionary products “Pancake”, cheese sauces-dressings, paste-like melted cheeses) without salts – remelters as well as technology and process flow sheet for the manufacture of finely divided aromatic additives from garlic with the use of cryoblending are developed. Rational parameters of technologies are experimentally determined and substantiated. The quality of melted cheese products and finely divided aromatic additives in the process of manufacture and storage are studied. Normative documentation for finely divided aromatic additives from garlic, cheese and vegetable stuffing for confectionary products “Pancake”, cheese sauces-dressings are worked up. New technologies are officially approved in manufacturing conditions. Cheese and vegetable stuffing for confectionary products “Pancake” is introduced into manufacture. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1303 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (21) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_5.pdf | 289.38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.