Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12623
Назва: Структурний склад і вологість посівного шару ґрунту як фактори проростання насіння та розвитку сільськогосподарських культур
Інші назви: Структурный состав и влажность посевного слоя почвы как факторы прорастания семян и развития сельскохозяйственных культур
Structural composition and humidity of soil’s sowing layer as factors of seed- sprouts germination and development of agricultural plants
Автори: Хекалло, С. І.
Ключові слова: структурний склад ґрунту, вологість, посівний шар, сільськогосподарські культури;структурный состав почвы, влажность, посевной слой, сельскохозяйственные культуры.;structural soil composition, humidity, sowing layer, agricultural crops
Дата публікації: 2013
Видавництво: Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Хекало С. І. Структурний склад і вологість посівного шару ґрунту як фактори проростання насіння та розвитку сільськогосподарських культур. 2013. № 2. С. 47 - 51
Серія/номер: Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство;№ 2
Короткий огляд (реферат): Представлено результати модельного вегетаційного досліду з визначення впливу структурного складу посівного шару ґрунту та вологості на проростання і розвиток рослин кукурудзи, ярої пшениці та проса. Установлено, що збільшення розміру агрегатів у посівному шарі ґрунту негативно впливає на появу сходів культур, яка ще більше гальмується за низького рівня зволоження ґрунту.
Представлены результаты модельного вегетационного опыта из определения влияния структурного состава посевного слоя почвы и влажности на прорастание и развитие растений кукурузы, яровой пшеницы и проса. Установлено, что увеличение размера агрегатов в посевном слое почвы негативно влияет на появление проростков культур, которое еще больше ухудшается при низком уровне увлажнения почвы.
Results of a modeled vegetative experiment on evaluation of arable soils’ sowing layer’s structural composition and humidity impact on germination and development of maize, spring wheat and millet sprouts, are represented. It was found that increased size of aggregated soil particles in sowing layer, which is negatively influencing the germinating capacity of crops’sprouts, proves itself even worse with decrease of moisture content in soil.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12623
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва : зб. наук. пр..- Харків. Серія, Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів. 2013. № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vkhnau_grunt_2013_2_11.pdf447.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.