Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12623
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХекалло, С. І.-
dc.date.accessioned2022-11-08T13:58:48Z-
dc.date.available2022-11-08T13:58:48Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationХекало С. І. Структурний склад і вологість посівного шару ґрунту як фактори проростання насіння та розвитку сільськогосподарських культур. 2013. № 2. С. 47 - 51uk_UA
dc.identifier.otherУДК 631.434-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12623-
dc.description.abstractПредставлено результати модельного вегетаційного досліду з визначення впливу структурного складу посівного шару ґрунту та вологості на проростання і розвиток рослин кукурудзи, ярої пшениці та проса. Установлено, що збільшення розміру агрегатів у посівному шарі ґрунту негативно впливає на появу сходів культур, яка ще більше гальмується за низького рівня зволоження ґрунту.uk_UA
dc.description.abstractПредставлены результаты модельного вегетационного опыта из определения влияния структурного состава посевного слоя почвы и влажности на прорастание и развитие растений кукурузы, яровой пшеницы и проса. Установлено, что увеличение размера агрегатов в посевном слое почвы негативно влияет на появление проростков культур, которое еще больше ухудшается при низком уровне увлажнения почвы.uk_UA
dc.description.abstractResults of a modeled vegetative experiment on evaluation of arable soils’ sowing layer’s structural composition and humidity impact on germination and development of maize, spring wheat and millet sprouts, are represented. It was found that increased size of aggregated soil particles in sowing layer, which is negatively influencing the germinating capacity of crops’sprouts, proves itself even worse with decrease of moisture content in soil.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesҐрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство;№ 2-
dc.subjectструктурний склад ґрунту, вологість, посівний шар, сільськогосподарські культуриuk_UA
dc.subjectструктурный состав почвы, влажность, посевной слой, сельскохозяйственные культуры.uk_UA
dc.subjectstructural soil composition, humidity, sowing layer, agricultural cropsuk_UA
dc.titleСтруктурний склад і вологість посівного шару ґрунту як фактори проростання насіння та розвитку сільськогосподарських культурuk_UA
dc.title.alternativeСтруктурный состав и влажность посевного слоя почвы как факторы прорастания семян и развития сельскохозяйственных культурuk_UA
dc.title.alternativeStructural composition and humidity of soil’s sowing layer as factors of seed- sprouts germination and development of agricultural plantsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва : зб. наук. пр..- Харків. Серія, Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів. 2013. № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vkhnau_grunt_2013_2_11.pdf447.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.