Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10124
Title: Активація рослинних біологічно активних речoвин та біополімерів фізичними методами
Authors: Павлюк Р. Ю.
Дібрівська Н. В.
Погарська В. В.
Яницький В. В.
Афанасьєва В. А.
Крячко Т. В.
Keywords: біологічно активні речовини;ягоди дикорослі;БАР
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Дібрівська Н. В., Погарська В. В., Яницький В. В., Афанасьєва В. А., Крячко Т. В. Активація рослинних біологічно активних речoвин та біополімерів фізичними методами. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 1(9). C. 60-68.
Abstract: Науково обґрунтовано і розроблено новий спосіб активації біологічно активних речовин та біополімерів плодової сировини (дикорослих ягід) під час попередньої обробки у вихровому шарі феромагнітних частинок змiнного електромагнітного поля (магнітної складової, перемішування та подрібнення) в anapami BA-100, що проявляється у більш повному вилученні БАР iз зв'язаного стану з біополімерами у вільний і деструкції біополімерів: пектинових речовин, целюлози, білка - трансформації в розчинну форму.
The new way of activation of biologically active substances and biopolymers of fruit raw materials (wild-growing berries) is scientifically proved and developed at the previous processing in a vortical layer of ferromagnetic particles of a re placeable electromagnetic field (by a magnetic component, hashing and crushing) in device VA-100 which is shown in fuller withdrawal BAS from the connected condition with biopolymers in free and destruction biopolymers: pectinaceous substances, cellulose, fiber - and transformation in the soluble form.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10124
Appears in Collections:Випуск 1 (9)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_1_12.pdf933.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.