Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53235
Назва: Технологія сільськогосподарського виробництва: метод. вказівки, спец. 193 «Геодезія та землеустрій»
Автори: Рожков, Артур Олександрович
Свиридова, Людмила Андріївна
Деревянко, Ірина Олександрівна
Дата публікації: 2021
Видавництво: Харків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Технологія сільськогосподарського виробництва: метод. вказівки до вивчення курсу та самостійної роботи здобувачів факультету інженерів землевпорядкування, спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; уклад.: А. О. Рожков, Л. А. Свиридова, І. О. Деревянко. Харків: ХНАУ, 2021. 23 с.
Короткий огляд (реферат): Метою навчального курсу «Технологія сільськогосподарського виробництва» є формування у майбутніх фахівців технологічної підготовки з виробництва продукції рослинництва та кормів. Вона базується на знаннях про рослини польової культури, особливостях їх росту і розвитку, вимогах до факторів природного середовища, сучасних прийомах і технологіях вирощування високих врожаїв найкращої якості при найменших затратах праці і коштів. Ця дисципліна спирається на такі теоретичні дисципліни як фізика, хімія, ботаніка, фізіологія рослин, ґрунтознавство, метеорологія, мікробіологія і тісно пов’язана з агрономічними дисциплінами: землеробством, агрохімією, селекцією та насінництвом, механізацією с.-г. виробництва, зберіганням та переробкою с.-г. продукції, захистом рослин. В рослинництві використовуються також дані з економіки с.-г. виробництва, а також деяких зоотехнічних дисциплін. У результаті вивчення дисципліни студент має знати: стан і перспективи розвитку рослинництва, значення, морфологічні та біологічні особливості польових культур, сучасні технології вирощування культур, включаючи інтенсивні; шляхи і способи поліпшення якості сільськогосподарської продукції; скорочення затрат праці та засобів при вирощуванні врожаю тощо. Внаслідок вивчення дисципліни молодий фахівець повинен уміти: планувати і організовувати виконання виробничих процесів у рослинництві з використанням сільськогосподарської техніки, застосовувати добрива, хімічні засоби захисту рослин; застосовувати у виробництві досягнення науки і передового досвіду, програмувати врожай сільськогосподарських культур, розраховувати економічну ефективність при використанні комплексу агротехнічних заходів. Передують вивченню даної дисципліни такі розділи: ґрунтознавство, землеробство, агрохімія. Матеріали даного курсу використовуються підчас вивчення таких предметів як: технологія зберігання і переробки продукції рослинництва з основами стандартизації; сільськогосподарські машини (розділи: машини для основного і передпосівного обробітку ґрунту; машини для догляду за посівами).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53235
Розташовується у зібраннях:Методичні вказівки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MV_Tekhnolohiya SV_21.pdf483.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.