Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53235
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Рожков, Артур Олександрович | - |
dc.contributor.author | Свиридова, Людмила Андріївна | - |
dc.contributor.author | Деревянко, Ірина Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-20T10:58:16Z | - |
dc.date.available | 2024-05-20T10:58:16Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Технологія сільськогосподарського виробництва: метод. вказівки до вивчення курсу та самостійної роботи здобувачів факультету інженерів землевпорядкування, спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; уклад.: А. О. Рожков, Л. А. Свиридова, І. О. Деревянко. Харків: ХНАУ, 2021. 23 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53235 | - |
dc.description.abstract | Метою навчального курсу «Технологія сільськогосподарського виробництва» є формування у майбутніх фахівців технологічної підготовки з виробництва продукції рослинництва та кормів. Вона базується на знаннях про рослини польової культури, особливостях їх росту і розвитку, вимогах до факторів природного середовища, сучасних прийомах і технологіях вирощування високих врожаїв найкращої якості при найменших затратах праці і коштів. Ця дисципліна спирається на такі теоретичні дисципліни як фізика, хімія, ботаніка, фізіологія рослин, ґрунтознавство, метеорологія, мікробіологія і тісно пов’язана з агрономічними дисциплінами: землеробством, агрохімією, селекцією та насінництвом, механізацією с.-г. виробництва, зберіганням та переробкою с.-г. продукції, захистом рослин. В рослинництві використовуються також дані з економіки с.-г. виробництва, а також деяких зоотехнічних дисциплін. У результаті вивчення дисципліни студент має знати: стан і перспективи розвитку рослинництва, значення, морфологічні та біологічні особливості польових культур, сучасні технології вирощування культур, включаючи інтенсивні; шляхи і способи поліпшення якості сільськогосподарської продукції; скорочення затрат праці та засобів при вирощуванні врожаю тощо. Внаслідок вивчення дисципліни молодий фахівець повинен уміти: планувати і організовувати виконання виробничих процесів у рослинництві з використанням сільськогосподарської техніки, застосовувати добрива, хімічні засоби захисту рослин; застосовувати у виробництві досягнення науки і передового досвіду, програмувати врожай сільськогосподарських культур, розраховувати економічну ефективність при використанні комплексу агротехнічних заходів. Передують вивченню даної дисципліни такі розділи: ґрунтознавство, землеробство, агрохімія. Матеріали даного курсу використовуються підчас вивчення таких предметів як: технологія зберігання і переробки продукції рослинництва з основами стандартизації; сільськогосподарські машини (розділи: машини для основного і передпосівного обробітку ґрунту; машини для догляду за посівами). | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєва | uk_UA |
dc.title | Технологія сільськогосподарського виробництва: метод. вказівки, спец. 193 «Геодезія та землеустрій» | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Методичні вказівки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MV_Tekhnolohiya SV_21.pdf | 483.88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.