Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53235
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРожков, Артур Олександрович-
dc.contributor.authorСвиридова, Людмила Андріївна-
dc.contributor.authorДеревянко, Ірина Олександрівна-
dc.date.accessioned2024-05-20T10:58:16Z-
dc.date.available2024-05-20T10:58:16Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationТехнологія сільськогосподарського виробництва: метод. вказівки до вивчення курсу та самостійної роботи здобувачів факультету інженерів землевпорядкування, спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; уклад.: А. О. Рожков, Л. А. Свиридова, І. О. Деревянко. Харків: ХНАУ, 2021. 23 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53235-
dc.description.abstractМетою навчального курсу «Технологія сільськогосподарського виробництва» є формування у майбутніх фахівців технологічної підготовки з виробництва продукції рослинництва та кормів. Вона базується на знаннях про рослини польової культури, особливостях їх росту і розвитку, вимогах до факторів природного середовища, сучасних прийомах і технологіях вирощування високих врожаїв найкращої якості при найменших затратах праці і коштів. Ця дисципліна спирається на такі теоретичні дисципліни як фізика, хімія, ботаніка, фізіологія рослин, ґрунтознавство, метеорологія, мікробіологія і тісно пов’язана з агрономічними дисциплінами: землеробством, агрохімією, селекцією та насінництвом, механізацією с.-г. виробництва, зберіганням та переробкою с.-г. продукції, захистом рослин. В рослинництві використовуються також дані з економіки с.-г. виробництва, а також деяких зоотехнічних дисциплін. У результаті вивчення дисципліни студент має знати: стан і перспективи розвитку рослинництва, значення, морфологічні та біологічні особливості польових культур, сучасні технології вирощування культур, включаючи інтенсивні; шляхи і способи поліпшення якості сільськогосподарської продукції; скорочення затрат праці та засобів при вирощуванні врожаю тощо. Внаслідок вивчення дисципліни молодий фахівець повинен уміти: планувати і організовувати виконання виробничих процесів у рослинництві з використанням сільськогосподарської техніки, застосовувати добрива, хімічні засоби захисту рослин; застосовувати у виробництві досягнення науки і передового досвіду, програмувати врожай сільськогосподарських культур, розраховувати економічну ефективність при використанні комплексу агротехнічних заходів. Передують вивченню даної дисципліни такі розділи: ґрунтознавство, землеробство, агрохімія. Матеріали даного курсу використовуються підчас вивчення таких предметів як: технологія зберігання і переробки продукції рослинництва з основами стандартизації; сільськогосподарські машини (розділи: машини для основного і передпосівного обробітку ґрунту; машини для догляду за посівами).uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.titleТехнологія сільськогосподарського виробництва: метод. вказівки, спец. 193 «Геодезія та землеустрій»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Методичні вказівки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MV_Tekhnolohiya SV_21.pdf483.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.