Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5153
Title: Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки
Authors: Гайдай, І. В.
Keywords: дерен;сік із плодів дерену;фенольні речовини
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Гайдай І. В. Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15). C. 469-476.
Abstract: Показано, що сік із плодів дерену відноситься до антиокислювачів завдяки наявності в ньому концентрації вільних фенольних речовин. Установлено, що термічна обробка дерену з водою при співвідношенні 1:1 протягом 48 годин сприяє переходу антоціанів у екстракт порівняно із свіжовідпресованим соком, що підвищує їх концентрацію у 25 разів.
It has been shown that cornel fruit juice refered to antioxidants thanks to high concentration of free polyphenolis. It has been found thermal processing of a cornel in water in the ratio of 1:1 during 48 hour ensures converting of antocyanogen into extract incomparison with fresh juice that raises their concentration in 25 times.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5153
Appears in Collections:Випуск 1 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2012_1_75.pdf193.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.