Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/12638
Назва: | Monitoring of bird’s clostridiosis in Ukraine from 2013 to 2017, features of isolation Clostridium spp. from poultry |
Інші назви: | Моніторинг пташиного клостридіозу в Україні впродовж 2013‒2017 років, особливості виділення Clostridium spp. з організму домашньої птиці |
Автори: | Berezhna, Н. Maiboroda, O. Krivoshei, Y. Rula, O. Muzyka, D. Stegniy, B. Бережна, Н. Майборода, О. Кривошей, Ю. Рула, О. Музика, Д. Стегній, Б. |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Kyiv |
Бібліографічний опис: | Berezhna N., Maiboroda O., Krivoshei Y., Rula O., Muzyka D., Stegniy B. Monitoring of bird’s clostridiosis in Ukraine from 2013 to 2017, features of isolation Clostridium spp. from poultry. Third Annual BTRP Ukraine Regional One Health Research Symposium: abstract Directory, Kyiv, Ukraine 16–20 April 2018. Kyiv, 2018. P. 124. |
Короткий огляд (реферат): | Clostridiosis of birds is a highly contagious poultry disease with enteral route of infection, caused by pathogenic anaerobic microorganisms of the genus Clostridium spp. This pathogen is contained in small numbers in the intestine of 75 to 95% birds, but the disease can occur only under favorable conditions for the development of bacteria, frequently in association with other diseases. In addition, soil, water, litter and feed may serve as the sources of infection. The main causes of birds/avian clostridiosis are the mixed fodder and its components, containing pathogenic agent. Consuming of contaminated bird’s meat and eggs causes food poisoning with severe consequences in human. Therefore, it is important to monitor constantly pathogens of the genus Clostridium spp. in poultry and fodders. Клостридіоз птахів ‒ це висококонтагіозна хвороба птиці з ентеральним шляхом зараження, викликана патогенними анаеробними мікроорганізмами роду Clostridium spp. Даний збудник в невеликій кількості присутній у кишківнику від 75 до 95% птахів, але захворювання виникає лише при формуванні сприятливих умов для розвитку бактерій, часто в асоціації з іншими захворюваннями. Крім того, джерелами зараження можуть бути ґрунт, вода, підстилка та корм. Основними причинами виникнення пташиного клостридіозу домашньої птиці є комбікорм та його складові, що містять збудників захворювання. Споживання людиною м'яса та яєць зараженої птиці призводить до харчового отруєння з серйозними наслідками. Тому важливо здійснювати постійний контроль рівня патогенних мікроорганізмів роду Clostridium spp. у домашньої птиці та в кормах. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12638 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
regional_health_research_symposium_april_16_20_2018_article_124.pdf | 7.07 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.