Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736
Назва: | Звіт про науков-дослідну роботу «Інтиенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний) |
Автори: | Постнов, Г. М. Дейниченко, Г. В. Мазняк, З. О. Золотухіна, І. В. Чеканов, М. А. Червоний, В. М. Нечипоренко, Д. А. Яковлєв, О. В. Шипко, Г. М. |
Ключові слова: | Інтенсифікація;процес;машина;апарат;ультразвук;кавітація;соління;рибна сировина |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Харків: ХДУХТ |
Бібліографічний опис: | Постнов Г.М., Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Золотухіна І. В., Чеканов М. А., Червоний В. М., Нечипоренко Д. А., Яковлєв О. В., Шипко Г. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Інтенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с. |
Серія/номер: | 0114U006534; |
Короткий огляд (реферат): | Об’єктом дослідження є інтенсифікація масообмінних процесів харчових виробництв на прикладі процесу соління рибної сировини з використанням ультразвуку. Мета роботи – наукове обґрунтування інтенсифікації масообмінних процесів на прикладі процесу соління рибної сировини. Було систематизовано відомості щодо способів соління рибної сировини, актуальні методи інтенсифікації процесу соління, а відповідне також апаратурне оформлення. Інтенсифікація виробничих процесів, а також вирішення проблем енерго- та ресурсозбереження в різних галузях промисловості останнім часом набуває все більш важливого значення. Одним з найбільш ефективних способів досягнення високих технологічних результатів в масообмінних процесах при обробленні рідких гетерогенних систем є імпульсні енергетичні впливи на оброблювані середовища. Перспективним напрямом інтенсифікації процесу соління риби є використання ультразвукової обробки. Проте дослідження її впливу на кінетику процесу соління в Україні носять обмежений характер, що викликає необхідність проведення додаткових наукових досліджень з цього напрямку. Визначені напрямки експериментальних досліджень із визначення найбільш раціональних параметрів ультразвукової обробки рибної сировини під час соління. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736 |
Розташовується у зібраннях: | Звіти НДР |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Postnov_2016.pdf | 18.89 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.