Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736
Назва: Звіт про науков-дослідну роботу «Інтиенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний)
Автори: Постнов, Г. М.
Дейниченко, Г. В.
Мазняк, З. О.
Золотухіна, І. В.
Чеканов, М. А.
Червоний, В. М.
Нечипоренко, Д. А.
Яковлєв, О. В.
Шипко, Г. М.
Ключові слова: Інтенсифікація;процес;машина;апарат;ультразвук;кавітація;соління;рибна сировина
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харків: ХДУХТ
Бібліографічний опис: Постнов Г.М., Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Золотухіна І. В., Чеканов М. А., Червоний В. М., Нечипоренко Д. А., Яковлєв О. В., Шипко Г. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Інтенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с.
Серія/номер: 0114U006534;
Короткий огляд (реферат): Об’єктом дослідження є інтенсифікація масообмінних процесів харчових виробництв на прикладі процесу соління рибної сировини з використанням ультразвуку. Мета роботи – наукове обґрунтування інтенсифікації масообмінних процесів на прикладі процесу соління рибної сировини. Було систематизовано відомості щодо способів соління рибної сировини, актуальні методи інтенсифікації процесу соління, а відповідне також апаратурне оформлення. Інтенсифікація виробничих процесів, а також вирішення проблем енерго- та ресурсозбереження в різних галузях промисловості останнім часом набуває все більш важливого значення. Одним з найбільш ефективних способів досягнення високих технологічних результатів в масообмінних процесах при обробленні рідких гетерогенних систем є імпульсні енергетичні впливи на оброблювані середовища. Перспективним напрямом інтенсифікації процесу соління риби є використання ультразвукової обробки. Проте дослідження її впливу на кінетику процесу соління в Україні носять обмежений характер, що викликає необхідність проведення додаткових наукових досліджень з цього напрямку. Визначені напрямки експериментальних досліджень із визначення найбільш раціональних параметрів ультразвукової обробки рибної сировини під час соління.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736
Розташовується у зібраннях:Звіти НДР

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ZVIT_Postnov_2016.pdf18.89 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.