Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Постнов, Г. М. | - |
dc.contributor.author | Дейниченко, Г. В. | - |
dc.contributor.author | Мазняк, З. О. | - |
dc.contributor.author | Золотухіна, І. В. | - |
dc.contributor.author | Чеканов, М. А. | - |
dc.contributor.author | Червоний, В. М. | - |
dc.contributor.author | Нечипоренко, Д. А. | - |
dc.contributor.author | Яковлєв, О. В. | - |
dc.contributor.author | Шипко, Г. М. | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-28T09:50:47Z | - |
dc.date.available | 2025-05-28T09:50:47Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Постнов Г.М., Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Золотухіна І. В., Чеканов М. А., Червоний В. М., Нечипоренко Д. А., Яковлєв О. В., Шипко Г. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Інтенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736 | - |
dc.description.abstract | Об’єктом дослідження є інтенсифікація масообмінних процесів харчових виробництв на прикладі процесу соління рибної сировини з використанням ультразвуку. Мета роботи – наукове обґрунтування інтенсифікації масообмінних процесів на прикладі процесу соління рибної сировини. Було систематизовано відомості щодо способів соління рибної сировини, актуальні методи інтенсифікації процесу соління, а відповідне також апаратурне оформлення. Інтенсифікація виробничих процесів, а також вирішення проблем енерго- та ресурсозбереження в різних галузях промисловості останнім часом набуває все більш важливого значення. Одним з найбільш ефективних способів досягнення високих технологічних результатів в масообмінних процесах при обробленні рідких гетерогенних систем є імпульсні енергетичні впливи на оброблювані середовища. Перспективним напрямом інтенсифікації процесу соління риби є використання ультразвукової обробки. Проте дослідження її впливу на кінетику процесу соління в Україні носять обмежений характер, що викликає необхідність проведення додаткових наукових досліджень з цього напрямку. Визначені напрямки експериментальних досліджень із визначення найбільш раціональних параметрів ультразвукової обробки рибної сировини під час соління. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ХДУХТ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | 0114U006534; | - |
dc.subject | Інтенсифікація | uk_UA |
dc.subject | процес | uk_UA |
dc.subject | машина | uk_UA |
dc.subject | апарат | uk_UA |
dc.subject | ультразвук | uk_UA |
dc.subject | кавітація | uk_UA |
dc.subject | соління | uk_UA |
dc.subject | рибна сировина | uk_UA |
dc.title | Звіт про науков-дослідну роботу «Інтиенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний) | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Postnov_2016.pdf | 18.89 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.