Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПостнов, Г. М.-
dc.contributor.authorДейниченко, Г. В.-
dc.contributor.authorМазняк, З. О.-
dc.contributor.authorЗолотухіна, І. В.-
dc.contributor.authorЧеканов, М. А.-
dc.contributor.authorЧервоний, В. М.-
dc.contributor.authorНечипоренко, Д. А.-
dc.contributor.authorЯковлєв, О. В.-
dc.contributor.authorШипко, Г. М.-
dc.date.accessioned2025-05-28T09:50:47Z-
dc.date.available2025-05-28T09:50:47Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПостнов Г.М., Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Золотухіна І. В., Чеканов М. А., Червоний В. М., Нечипоренко Д. А., Яковлєв О. В., Шипко Г. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Інтенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736-
dc.description.abstractОб’єктом дослідження є інтенсифікація масообмінних процесів харчових виробництв на прикладі процесу соління рибної сировини з використанням ультразвуку. Мета роботи – наукове обґрунтування інтенсифікації масообмінних процесів на прикладі процесу соління рибної сировини. Було систематизовано відомості щодо способів соління рибної сировини, актуальні методи інтенсифікації процесу соління, а відповідне також апаратурне оформлення. Інтенсифікація виробничих процесів, а також вирішення проблем енерго- та ресурсозбереження в різних галузях промисловості останнім часом набуває все більш важливого значення. Одним з найбільш ефективних способів досягнення високих технологічних результатів в масообмінних процесах при обробленні рідких гетерогенних систем є імпульсні енергетичні впливи на оброблювані середовища. Перспективним напрямом інтенсифікації процесу соління риби є використання ультразвукової обробки. Проте дослідження її впливу на кінетику процесу соління в Україні носять обмежений характер, що викликає необхідність проведення додаткових наукових досліджень з цього напрямку. Визначені напрямки експериментальних досліджень із визначення найбільш раціональних параметрів ультразвукової обробки рибної сировини під час соління.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХДУХТuk_UA
dc.relation.ispartofseries0114U006534;-
dc.subjectІнтенсифікаціяuk_UA
dc.subjectпроцесuk_UA
dc.subjectмашинаuk_UA
dc.subjectапаратuk_UA
dc.subjectультразвукuk_UA
dc.subjectкавітаціяuk_UA
dc.subjectсолінняuk_UA
dc.subjectрибна сировинаuk_UA
dc.titleЗвіт про науков-дослідну роботу «Інтиенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний)uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Postnov_2016.pdf18.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.