Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736
Title: | Звіт про науков-дослідну роботу «Інтиенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний) |
Authors: | Постнов, Г. М. Дейниченко, Г. В. Мазняк, З. О. Золотухіна, І. В. Чеканов, М. А. Червоний, В. М. Нечипоренко, Д. А. Яковлєв, О. В. Шипко, Г. М. |
Keywords: | Інтенсифікація;процес;машина;апарат;ультразвук;кавітація;соління;рибна сировина |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Постнов Г.М., Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Золотухіна І. В., Чеканов М. А., Червоний В. М., Нечипоренко Д. А., Яковлєв О. В., Шипко Г. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Інтенсифікація масообмінних процесів у харчових продуктах» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с. |
Series/Report no.: | 0114U006534; |
Abstract: | Об’єктом дослідження є інтенсифікація масообмінних процесів харчових виробництв на прикладі процесу соління рибної сировини з використанням ультразвуку. Мета роботи – наукове обґрунтування інтенсифікації масообмінних процесів на прикладі процесу соління рибної сировини. Було систематизовано відомості щодо способів соління рибної сировини, актуальні методи інтенсифікації процесу соління, а відповідне також апаратурне оформлення. Інтенсифікація виробничих процесів, а також вирішення проблем енерго- та ресурсозбереження в різних галузях промисловості останнім часом набуває все більш важливого значення. Одним з найбільш ефективних способів досягнення високих технологічних результатів в масообмінних процесах при обробленні рідких гетерогенних систем є імпульсні енергетичні впливи на оброблювані середовища. Перспективним напрямом інтенсифікації процесу соління риби є використання ультразвукової обробки. Проте дослідження її впливу на кінетику процесу соління в Україні носять обмежений характер, що викликає необхідність проведення додаткових наукових досліджень з цього напрямку. Визначені напрямки експериментальних досліджень із визначення найбільш раціональних параметрів ультразвукової обробки рибної сировини під час соління. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66736 |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Postnov_2016.pdf | 18.89 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.