Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66661
Title: | Звіт про науково-дослідну роботу «Комплексна та безвідходна переробка гідробіонтів прісноводних водойм» (остаточний) |
Authors: | Головко, М. П. Головко, Т. М. Полупан, В. В. Бакіров, М. П. Крикуненко, Л. О. Геліх, А. О. Постнов, Г. М. Червоний, В. М. Мельник, М. І. Старков, В. В. |
Keywords: | рибна продукція;вилов прісноводних риб;прісноводні риби;короп;товстолоб;лящ |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Головко М. П., Головко Т. М., Полупан В. В., Бакіров М. П., Крикуненко Л. О., Геліх А. О., Постнов Г. М., Червоний В. М., Мельник М. І., Старков В. В. Звіт про науково-дослідну роботу «Комплексна та безвідходна переробка гідробіонтів прісноводних водойм» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2018. 102 с. |
Series/Report no.: | 0116U008442; |
Abstract: | Об’єкт дослідження – споживчі властивості ставкової риби. Мета роботи – створення технологій та апаратурних рішень комплексної та безвідходної переробки ставкової риби, а також розробки технологій харчових продуктів на їх основі, розширення асортименту відповідних напівфабрикатів та кулінарних виробів. Методи дослідження – органолептичні, фізико-хімічні, методи математичної статистики та кореляційного аналізу. Аналіз споживання та вилову рибної продукції в Україні встановив, що підвищення рівня забезпечення населення України рибою та рибною продукцією можливе за рахунок раціонального використання потенціалу всіх внутрішніх прісноводних водосховищ, зокрема Кременчуцького. Зростання останнім часом рівня вилову судака, сома, товстолоба, окуня з Кременчуцького водосховища вимагає розробки заходів з формування якості продукції з цієї риби. Протягом останніх років є стабільним рівень вилову коропу, ляща, судака та інших видів прісноводних риб. Це дає підставу підприємствам харчової промисловості, торгівлі та науковим колам акцентувати увагу на ці види риб саме з метою розширення асортименту рибної продукції. У зв’язку з цим, розробка апаратурних рішень для реалізації процесів очищення тушок, соління риби прісноводних водойм та технологічних інструкцій для виробництва напівфабрикатів з них є актуальною задачею. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66661 |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Holovko_MP_2018.pdf | 2.67 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.