Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66661
Назва: Звіт про науково-дослідну роботу «Комплексна та безвідходна переробка гідробіонтів прісноводних водойм» (остаточний)
Автори: Головко, М. П.
Головко, Т. М.
Полупан, В. В.
Бакіров, М. П.
Крикуненко, Л. О.
Геліх, А. О.
Постнов, Г. М.
Червоний, В. М.
Мельник, М. І.
Старков, В. В.
Ключові слова: рибна продукція;вилов прісноводних риб;прісноводні риби;короп;товстолоб;лящ
Дата публікації: 2018
Видавництво: Харків: ХДУХТ
Бібліографічний опис: Головко М. П., Головко Т. М., Полупан В. В., Бакіров М. П., Крикуненко Л. О., Геліх А. О., Постнов Г. М., Червоний В. М., Мельник М. І., Старков В. В. Звіт про науково-дослідну роботу «Комплексна та безвідходна переробка гідробіонтів прісноводних водойм» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2018. 102 с.
Серія/номер: 0116U008442;
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – споживчі властивості ставкової риби. Мета роботи – створення технологій та апаратурних рішень комплексної та безвідходної переробки ставкової риби, а також розробки технологій харчових продуктів на їх основі, розширення асортименту відповідних напівфабрикатів та кулінарних виробів. Методи дослідження – органолептичні, фізико-хімічні, методи математичної статистики та кореляційного аналізу. Аналіз споживання та вилову рибної продукції в Україні встановив, що підвищення рівня забезпечення населення України рибою та рибною продукцією можливе за рахунок раціонального використання потенціалу всіх внутрішніх прісноводних водосховищ, зокрема Кременчуцького. Зростання останнім часом рівня вилову судака, сома, товстолоба, окуня з Кременчуцького водосховища вимагає розробки заходів з формування якості продукції з цієї риби. Протягом останніх років є стабільним рівень вилову коропу, ляща, судака та інших видів прісноводних риб. Це дає підставу підприємствам харчової промисловості, торгівлі та науковим колам акцентувати увагу на ці види риб саме з метою розширення асортименту рибної продукції. У зв’язку з цим, розробка апаратурних рішень для реалізації процесів очищення тушок, соління риби прісноводних водойм та технологічних інструкцій для виробництва напівфабрикатів з них є актуальною задачею.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66661
Розташовується у зібраннях:Звіти НДР

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ZVIT_Holovko_MP_2018.pdf2.67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.