Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5153
Title: | Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки |
Authors: | Гайдай, І. В. |
Keywords: | дерен;сік із плодів дерену;фенольні речовини |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Гайдай І. В. Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15). C. 469-476. |
Abstract: | Показано, що сік із плодів дерену відноситься до антиокислювачів
завдяки наявності в ньому концентрації вільних фенольних речовин.
Установлено, що термічна обробка дерену з водою при співвідношенні 1:1
протягом 48 годин сприяє переходу антоціанів у екстракт порівняно із
свіжовідпресованим соком, що підвищує їх концентрацію у 25 разів. It has been shown that cornel fruit juice refered to antioxidants thanks to high concentration of free polyphenolis. It has been found thermal processing of a cornel in water in the ratio of 1:1 during 48 hour ensures converting of antocyanogen into extract incomparison with fresh juice that raises their concentration in 25 times. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5153 |
Appears in Collections: | Випуск 1 (15) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2012_1_75.pdf | 193.7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.