Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/50771
Название: | Вплив НВЧ-оброблення на мікрофлору зернових |
Другие названия: | Влияние СВЧ-обработки на микрофлору зерновых Influence of microwave processing on microflora of the grain |
Авторы: | Шаповаленко, О. І. Фурманова, Ю. П. Берник, М. П. |
Дата публикации: | 2010 |
Издательство: | Харків: ХНТУСГ |
Библиографическое описание: | Шаповаленко О. І., Фурманова Ю. П., Берник М. П. Вплив НВЧ-оброблення на мікрофлору зернових. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 103 «Механізація сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції». 2010. С. 406-409. |
Серия/номер: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 103 |
Краткий осмотр (реферат): | В статті розглянуто вплив електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ) на мікрофлору зернових. Використання НВЧ-оброблення призводит до стерилізації зерна, внаслідок підвищення температури, а також за рахунок діелектричного руйнування клітин живої тканини; забезпечує тривале зберігання без погіршення якості, оскільки низька вологість в обробленому продукті є несприятливою умовою для розвитку мікроорганізмів. В статье рассмотрено влияние электромагнитного поля сверхвысоких частот (ЭМП СВЧ) на микрофлору зерновых. Использование СВЧ-обработки приводит к стерилизации зерна, вследствие повышения температуры, а также за счет диэлектрического разрушения клеток живой ткани; обеспечивает длительное хранение без ухудшения качества, поскольку низкая влажность обработанного продукта негативно влияет на развитие микроорганизмов. In article influence of an electromagnetic field of ultrahigh frequencies on microflora of the grain is considered. Use-processings leads to grain sterilisation, owing to rise in temperature, and also at the expense of dielectric destruction of cages of a living tissue; provides long storage without deterioration as low humidity of the processed product negatively influences development of microorganisms. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/50771 |
ISBN: | 5-7987-0176X |
Располагается в коллекциях: | Випуск103: Механізація сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Visnyk_103_2010_61.pdf | 245.66 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.