Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/50771
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШаповаленко, О. І.-
dc.contributor.authorФурманова, Ю. П.-
dc.contributor.authorБерник, М. П.-
dc.date.accessioned2024-04-12T16:40:26Z-
dc.date.available2024-04-12T16:40:26Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationШаповаленко О. І., Фурманова Ю. П., Берник М. П. Вплив НВЧ-оброблення на мікрофлору зернових. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 103 «Механізація сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції». 2010. С. 406-409.uk_UA
dc.identifier.isbn5-7987-0176X-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/50771-
dc.description.abstractВ статті розглянуто вплив електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ) на мікрофлору зернових. Використання НВЧ-оброблення призводит до стерилізації зерна, внаслідок підвищення температури, а також за рахунок діелектричного руйнування клітин живої тканини; забезпечує тривале зберігання без погіршення якості, оскільки низька вологість в обробленому продукті є несприятливою умовою для розвитку мікроорганізмів.uk_UA
dc.description.abstractВ статье рассмотрено влияние электромагнитного поля сверхвысоких частот (ЭМП СВЧ) на микрофлору зерновых. Использование СВЧ-обработки приводит к стерилизации зерна, вследствие повышения температуры, а также за счет диэлектрического разрушения клеток живой ткани; обеспечивает длительное хранение без ухудшения качества, поскольку низкая влажность обработанного продукта негативно влияет на развитие микроорганизмов.uk_UA
dc.description.abstractIn article influence of an electromagnetic field of ultrahigh frequencies on microflora of the grain is considered. Use-processings leads to grain sterilisation, owing to rise in temperature, and also at the expense of dielectric destruction of cages of a living tissue; provides long storage without deterioration as low humidity of the processed product negatively influences development of microorganisms.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 103-
dc.titleВплив НВЧ-оброблення на мікрофлору зерновихuk_UA
dc.title.alternativeВлияние СВЧ-обработки на микрофлору зерновыхuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of microwave processing on microflora of the grainuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск103: Механізація сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnyk_103_2010_61.pdf245.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.