Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/50771
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шаповаленко, О. І. | - |
dc.contributor.author | Фурманова, Ю. П. | - |
dc.contributor.author | Берник, М. П. | - |
dc.date.accessioned | 2024-04-12T16:40:26Z | - |
dc.date.available | 2024-04-12T16:40:26Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Шаповаленко О. І., Фурманова Ю. П., Берник М. П. Вплив НВЧ-оброблення на мікрофлору зернових. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 103 «Механізація сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції». 2010. С. 406-409. | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 5-7987-0176X | - |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/50771 | - |
dc.description.abstract | В статті розглянуто вплив електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ) на мікрофлору зернових. Використання НВЧ-оброблення призводит до стерилізації зерна, внаслідок підвищення температури, а також за рахунок діелектричного руйнування клітин живої тканини; забезпечує тривале зберігання без погіршення якості, оскільки низька вологість в обробленому продукті є несприятливою умовою для розвитку мікроорганізмів. | uk_UA |
dc.description.abstract | В статье рассмотрено влияние электромагнитного поля сверхвысоких частот (ЭМП СВЧ) на микрофлору зерновых. Использование СВЧ-обработки приводит к стерилизации зерна, вследствие повышения температуры, а также за счет диэлектрического разрушения клеток живой ткани; обеспечивает длительное хранение без ухудшения качества, поскольку низкая влажность обработанного продукта негативно влияет на развитие микроорганизмов. | uk_UA |
dc.description.abstract | In article influence of an electromagnetic field of ultrahigh frequencies on microflora of the grain is considered. Use-processings leads to grain sterilisation, owing to rise in temperature, and also at the expense of dielectric destruction of cages of a living tissue; provides long storage without deterioration as low humidity of the processed product negatively influences development of microorganisms. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ХНТУСГ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 103 | - |
dc.title | Вплив НВЧ-оброблення на мікрофлору зернових | uk_UA |
dc.title.alternative | Влияние СВЧ-обработки на микрофлору зерновых | uk_UA |
dc.title.alternative | Influence of microwave processing on microflora of the grain | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск103: Механізація сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Visnyk_103_2010_61.pdf | 245.66 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.