Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/39107
Назва: Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств
Інші назви: Innovative development as a factor in increasing the competitiveness of agrarian enterprises
Автори: Терещенко, Юлія Андріївна
Науковий керівник : Шовкун, Людмила Володимирівна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Ключові слова: інновації;інноваційний розвиток;аграрні підприємства;інфраструктура;інноваційна діяльність;конкурентоспроможність;держава
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Терещенко Ю. А. Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; наук. кер. Л. В. Шовкун; Харків: ДБТУ, 2023. 52с.
Короткий огляд (реферат): Україна має забезпечити позитивні зміни в економіці та соціумі, реалізувавши інноваційну модель та сформувавши випереджальний тип розвитку економіки, на відміну від сировинного типу, що склався за період незалежності країни, що і зумовило актуальність теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо необхідності активізації застосування інновацій у всіх ланках національного АПК та розроблення на цій основі відповідних пропозицій щодо підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Об'єктом дослідження є процеси інноваційного розвитку підприємств. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, науково-методичних і практичних підходів до формування механізму використання інноваційного чинника для підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. В кваліфікаційній роботі досліджено сутність інноваційного розвитку аграрних підприємств. Проаналізовано проблеми розвитку інноваційної діяльності та запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств, обґрунтовано їх ефективність. Проаналізовано фактори інноваційного розвитку, які включають фінансове забезпечення, кадрове забезпечення, техніко-технологічне забезпечення, маркетингове забезпечення, організаційно-управлінське забезпечення.. пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють покращити подальший розвиток аграрного виробництва, підвищити конкурентоспроможність аграрних підприємств за умов переходу на інноваційну модель розвитку на законодавчому рівні при залученні державних і недержавних ресурсів
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39107
Розташовується у зібраннях:051 - "Економіка" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_B_412_051z-19b-03_Tereshchenko.pdf
  Restricted Access
1.47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.