Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/39107
Название: Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств
Другие названия: Innovative development as a factor in increasing the competitiveness of agrarian enterprises
Авторы: Терещенко, Юлія Андріївна
Научный руководитель: Шовкун, Людмила Володимирівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Ключевые слова: інновації;інноваційний розвиток;аграрні підприємства;інфраструктура;інноваційна діяльність;конкурентоспроможність;держава
Дата публикации: 2023
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Терещенко Ю. А. Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; наук. кер. Л. В. Шовкун; Харків: ДБТУ, 2023. 52с.
Краткий осмотр (реферат): Україна має забезпечити позитивні зміни в економіці та соціумі, реалізувавши інноваційну модель та сформувавши випереджальний тип розвитку економіки, на відміну від сировинного типу, що склався за період незалежності країни, що і зумовило актуальність теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо необхідності активізації застосування інновацій у всіх ланках національного АПК та розроблення на цій основі відповідних пропозицій щодо підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Об'єктом дослідження є процеси інноваційного розвитку підприємств. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, науково-методичних і практичних підходів до формування механізму використання інноваційного чинника для підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. В кваліфікаційній роботі досліджено сутність інноваційного розвитку аграрних підприємств. Проаналізовано проблеми розвитку інноваційної діяльності та запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств, обґрунтовано їх ефективність. Проаналізовано фактори інноваційного розвитку, які включають фінансове забезпечення, кадрове забезпечення, техніко-технологічне забезпечення, маркетингове забезпечення, організаційно-управлінське забезпечення.. пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють покращити подальший розвиток аграрного виробництва, підвищити конкурентоспроможність аграрних підприємств за умов переходу на інноваційну модель розвитку на законодавчому рівні при залученні державних і недержавних ресурсів
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39107
Располагается в коллекциях:051 - "Економіка" (Бакалаври)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2023_B_412_051z-19b-03_Tereshchenko.pdf
  Restricted Access
1.47 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.