Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2949
Назва: | Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини |
Інші назви: | Optimal conditions for the extraction of colouring agents krias-powder from chokeberry |
Автори: | Артамонова, Майя Володимирівна Пілюгіна, Інна Сергіївна |
Ключові слова: | кріас-порошок;чорноплідна горобина;екстракція;криас-порошок;черноплодная рябина;экстракция;krias-powder;chokeberry;extraction |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Артамонова М. В., Пілюгіна І. С. Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 308-318. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено вплив технологічних чинників на ступінь переходу барвних
речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини в рідку фазу, а саме: часу
контакту кріас-порошку з рідкою фазою, температури, природи рідкої фази,
вмісту рН-визначальних добавок. Визначено оптимальні умови екстракції
барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Розроблено методики
одержання водного й водно-спиртового екстрактів кріас-порошку з
чорноплідної горобини. The influence of technological factors on the degree of the transition of colouring agent krias-powder from chokeberry in the liquid phase (contact time of krias-powder with the liquid phase, temperature, nature of the liquid phase, the content of pH-determining additives) is investigated. The procedures for the preparation of aqueous and aqueous-alcoholic extracts of krias-powder from chokeberry are developed. Optimal conditions for the extraction of colouring agent krias-powder from chokeberry are specified: temperature 65 ... 70 C, mass fraction of citric acid 2 and 1 % according to the extractant, the ratio between the masses of krias-powder and liquid 1:10, hardware design magnetic stirrer, cooking time 15-30 minutes. In the ready extract the concentration of colouring agents are determined. It equals 6,33 and 14,66 gdm3 for water and aqueous alcoholic extract respectively. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2949 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (19) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_1_38.pdf | 287.04 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.