Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2949
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Артамонова, Майя Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Пілюгіна, Інна Сергіївна | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-10T12:27:11Z | - |
dc.date.available | 2022-07-10T12:27:11Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Артамонова М. В., Пілюгіна І. С. Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 308-318. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2949 | - |
dc.description.abstract | Досліджено вплив технологічних чинників на ступінь переходу барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини в рідку фазу, а саме: часу контакту кріас-порошку з рідкою фазою, температури, природи рідкої фази, вмісту рН-визначальних добавок. Визначено оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Розроблено методики одержання водного й водно-спиртового екстрактів кріас-порошку з чорноплідної горобини. | uk_UA |
dc.description.abstract | The influence of technological factors on the degree of the transition of colouring agent krias-powder from chokeberry in the liquid phase (contact time of krias-powder with the liquid phase, temperature, nature of the liquid phase, the content of pH-determining additives) is investigated. The procedures for the preparation of aqueous and aqueous-alcoholic extracts of krias-powder from chokeberry are developed. Optimal conditions for the extraction of colouring agent krias-powder from chokeberry are specified: temperature 65 ... 70 C, mass fraction of citric acid 2 and 1 % according to the extractant, the ratio between the masses of krias-powder and liquid 1:10, hardware design magnetic stirrer, cooking time 15-30 minutes. In the ready extract the concentration of colouring agents are determined. It equals 6,33 and 14,66 gdm3 for water and aqueous alcoholic extract respectively. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | кріас-порошок | uk_UA |
dc.subject | чорноплідна горобина | uk_UA |
dc.subject | екстракція | uk_UA |
dc.subject | криас-порошок | uk_UA |
dc.subject | черноплодная рябина | uk_UA |
dc.subject | экстракция | uk_UA |
dc.subject | krias-powder | uk_UA |
dc.subject | chokeberry | uk_UA |
dc.subject | extraction | uk_UA |
dc.title | Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини | uk_UA |
dc.title.alternative | Optimal conditions for the extraction of colouring agents krias-powder from chokeberry | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (19) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_1_38.pdf | 287.04 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.