Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2949
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorАртамонова, Майя Володимирівна-
dc.contributor.authorПілюгіна, Інна Сергіївна-
dc.date.accessioned2022-07-10T12:27:11Z-
dc.date.available2022-07-10T12:27:11Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationАртамонова М. В., Пілюгіна І. С. Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 308-318.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2949-
dc.description.abstractДосліджено вплив технологічних чинників на ступінь переходу барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини в рідку фазу, а саме: часу контакту кріас-порошку з рідкою фазою, температури, природи рідкої фази, вмісту рН-визначальних добавок. Визначено оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Розроблено методики одержання водного й водно-спиртового екстрактів кріас-порошку з чорноплідної горобини.uk_UA
dc.description.abstractThe influence of technological factors on the degree of the transition of colouring agent krias-powder from chokeberry in the liquid phase (contact time of krias-powder with the liquid phase, temperature, nature of the liquid phase, the content of pH-determining additives) is investigated. The procedures for the preparation of aqueous and aqueous-alcoholic extracts of krias-powder from chokeberry are developed. Optimal conditions for the extraction of colouring agent krias-powder from chokeberry are specified: temperature  65 ... 70  C, mass fraction of citric acid  2 and 1 % according to the extractant, the ratio between the masses of krias-powder and liquid 1:10, hardware design  magnetic stirrer, cooking time  15-30 minutes. In the ready extract the concentration of colouring agents are determined. It equals 6,33 and 14,66 gdm3 for water and aqueous alcoholic extract respectively.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectкріас-порошокuk_UA
dc.subjectчорноплідна горобинаuk_UA
dc.subjectекстракціяuk_UA
dc.subjectкриас-порошокuk_UA
dc.subjectчерноплодная рябинаuk_UA
dc.subjectэкстракцияuk_UA
dc.subjectkrias-powderuk_UA
dc.subjectchokeberryuk_UA
dc.subjectextractionuk_UA
dc.titleОптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобиниuk_UA
dc.title.alternativeOptimal conditions for the extraction of colouring agents krias-powder from chokeberryuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_38.pdf287.04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.