Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28772
Название: | Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана» |
Другие названия: | Technology of dietary supplement based on buckwheat flavor „buckwheat fiber” |
Авторы: | Кобаса, Ігор Михайлович |
Научный руководитель: | Євлаш, В. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування |
Ключевые слова: | дієтична добавка;клітковина гречана;лузга гречки;мікробіологічні показники;безпечність |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Кобаса І. М. Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. В. В. Євлаш; Харків, ДБТУ. 2022. 97 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Одним із важливих напрямків створення новітніх технологій одержання функціональних продуктів з підвищеною харчовою цінністю є застосування нових видів рослинної сировини, зокрема тих, які збагачені клітковиною та мінеральними речовинами. На даний час в Україні харчовий раціон населення містить значну кількість високо рафінованих харчових продуктів, одержаних внаслідок використання сучасних технологічних методів очищення вихідної сировини. З іншого боку, велика кількість харчових продуктів не збалансована за такими важливими показниками як харчові волокна. Як наслідок дефіциту в людському організмі харчових волокон – зниження імунітету організму до негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища, ризик захворювання на ожиріння, діабет тощо. В останній час з метою збагачення раціону населення України харчовими волокнами, мінеральними речовина, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами тощо, використовують дієтичні добавки, одержані, як правило, із нетрадиційної рослинної сировини або продуктів її переробки. Дієтичні добавки використовуються до раціону харчування як додаткові джерела зазначених вище інгредієнтів. Вони вживаються згідно з рекомендаціями фахівців і повинні відповідати вимогам технічних вимог. Дієтичні добавки виготовляють згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, яка розроблена та узгоджена в установленому порядку, з дотриманням санітарних норм і правил, затверджених відповідно до встановленого порядку. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28772 |
Располагается в коллекциях: | 181 - "Харчові технології" (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
181z-21m-05_2022_Koʙasa.pdf Restricted Access | 2.11 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.