Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28772
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Євлаш, В. В. | - |
dc.contributor.author | Кобаса, Ігор Михайлович | - |
dc.date.accessioned | 2023-03-31T17:08:36Z | - |
dc.date.available | 2023-03-31T17:08:36Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Кобаса І. М. Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. В. В. Євлаш; Харків, ДБТУ. 2022. 97 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28772 | - |
dc.description.abstract | Одним із важливих напрямків створення новітніх технологій одержання функціональних продуктів з підвищеною харчовою цінністю є застосування нових видів рослинної сировини, зокрема тих, які збагачені клітковиною та мінеральними речовинами. На даний час в Україні харчовий раціон населення містить значну кількість високо рафінованих харчових продуктів, одержаних внаслідок використання сучасних технологічних методів очищення вихідної сировини. З іншого боку, велика кількість харчових продуктів не збалансована за такими важливими показниками як харчові волокна. Як наслідок дефіциту в людському організмі харчових волокон – зниження імунітету організму до негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища, ризик захворювання на ожиріння, діабет тощо. В останній час з метою збагачення раціону населення України харчовими волокнами, мінеральними речовина, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами тощо, використовують дієтичні добавки, одержані, як правило, із нетрадиційної рослинної сировини або продуктів її переробки. Дієтичні добавки використовуються до раціону харчування як додаткові джерела зазначених вище інгредієнтів. Вони вживаються згідно з рекомендаціями фахівців і повинні відповідати вимогам технічних вимог. Дієтичні добавки виготовляють згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, яка розроблена та узгоджена в установленому порядку, з дотриманням санітарних норм і правил, затверджених відповідно до встановленого порядку. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | дієтична добавка | uk_UA |
dc.subject | клітковина гречана | uk_UA |
dc.subject | лузга гречки | uk_UA |
dc.subject | мікробіологічні показники | uk_UA |
dc.subject | безпечність | uk_UA |
dc.title | Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана» | uk_UA |
dc.title.alternative | Technology of dietary supplement based on buckwheat flavor „buckwheat fiber” | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування | - |
Appears in Collections: | 181 - "Харчові технології" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
181z-21m-05_2022_Koʙasa.pdf Restricted Access | 2.11 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.