Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28772
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЄвлаш, В. В.-
dc.contributor.authorКобаса, Ігор Михайлович-
dc.date.accessioned2023-03-31T17:08:36Z-
dc.date.available2023-03-31T17:08:36Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationКобаса І. М. Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. В. В. Євлаш; Харків, ДБТУ. 2022. 97 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28772-
dc.description.abstractОдним із важливих напрямків створення новітніх технологій одержання функціональних продуктів з підвищеною харчовою цінністю є застосування нових видів рослинної сировини, зокрема тих, які збагачені клітковиною та мінеральними речовинами. На даний час в Україні харчовий раціон населення містить значну кількість високо рафінованих харчових продуктів, одержаних внаслідок використання сучасних технологічних методів очищення вихідної сировини. З іншого боку, велика кількість харчових продуктів не збалансована за такими важливими показниками як харчові волокна. Як наслідок дефіциту в людському організмі харчових волокон – зниження імунітету організму до негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища, ризик захворювання на ожиріння, діабет тощо. В останній час з метою збагачення раціону населення України харчовими волокнами, мінеральними речовина, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами тощо, використовують дієтичні добавки, одержані, як правило, із нетрадиційної рослинної сировини або продуктів її переробки. Дієтичні добавки використовуються до раціону харчування як додаткові джерела зазначених вище інгредієнтів. Вони вживаються згідно з рекомендаціями фахівців і повинні відповідати вимогам технічних вимог. Дієтичні добавки виготовляють згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, яка розроблена та узгоджена в установленому порядку, з дотриманням санітарних норм і правил, затверджених відповідно до встановленого порядку.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectдієтична добавкаuk_UA
dc.subjectклітковина гречанаuk_UA
dc.subjectлузга гречкиuk_UA
dc.subjectмікробіологічні показникиuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.titleТехнологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»uk_UA
dc.title.alternativeTechnology of dietary supplement based on buckwheat flavor „buckwheat fiber”uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181z-21m-05_2022_Koʙasa.pdf
  Restricted Access
2.11 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.