Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28772
Title: Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»
Other Titles: Technology of dietary supplement based on buckwheat flavor „buckwheat fiber”
Authors: Кобаса, Ігор Михайлович
metadata.dc.contributor.advisor: Євлаш, В. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування
Keywords: дієтична добавка;клітковина гречана;лузга гречки;мікробіологічні показники;безпечність
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Кобаса І. М. Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. В. В. Євлаш; Харків, ДБТУ. 2022. 97 с.
Abstract: Одним із важливих напрямків створення новітніх технологій одержання функціональних продуктів з підвищеною харчовою цінністю є застосування нових видів рослинної сировини, зокрема тих, які збагачені клітковиною та мінеральними речовинами. На даний час в Україні харчовий раціон населення містить значну кількість високо рафінованих харчових продуктів, одержаних внаслідок використання сучасних технологічних методів очищення вихідної сировини. З іншого боку, велика кількість харчових продуктів не збалансована за такими важливими показниками як харчові волокна. Як наслідок дефіциту в людському організмі харчових волокон – зниження імунітету організму до негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища, ризик захворювання на ожиріння, діабет тощо. В останній час з метою збагачення раціону населення України харчовими волокнами, мінеральними речовина, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами тощо, використовують дієтичні добавки, одержані, як правило, із нетрадиційної рослинної сировини або продуктів її переробки. Дієтичні добавки використовуються до раціону харчування як додаткові джерела зазначених вище інгредієнтів. Вони вживаються згідно з рекомендаціями фахівців і повинні відповідати вимогам технічних вимог. Дієтичні добавки виготовляють згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, яка розроблена та узгоджена в установленому порядку, з дотриманням санітарних норм і правил, затверджених відповідно до встановленого порядку.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28772
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181z-21m-05_2022_Koʙasa.pdf
  Restricted Access
2.11 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.