Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/26591
Назва: | Значення зернопродуктового підкомплексу в дотриманні продовольчої безпеки України |
Інші назви: | Значение зернопродуктового подкомплекса в обеспечении продовольственной безопасности Украины The Value of grain products subcomplex in ensuring food security of Ukraine |
Автори: | Грідін, О. В. |
Ключові слова: | продовольча безпека;зернопродуктовий підкомплекс;продукти харчування;продовольственная безопасность;зернопродуктовый подкомплекс;продукты питания;food security;grain complex;food |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Харків: ХНТУСГ |
Бібліографічний опис: | Грідін О. В. Значення зернопродуктового підкомплексу в дотриманні продовольчої безпеки України. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 161 «Економічні науки»; 2015. С. 136-144 |
Серія/номер: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т. сіл. госп. ім. П. Василенка;№ 161 |
Короткий огляд (реферат): | Розглянуто основні принципи, на яких базується продовольча безпека України. Досліджено динаміку виробництва зернових в Україні. Проаналізовано фактичний рівень споживання основних продуктів харчування населенням України та проведено порівняння з раціональними нормами. Визначена необхідність забезпечення виробництва якісної продукції, а також максимально повного збереження її якісних властивостей і характеристик. Вказані чинники, що безпосередньо впливають на забезпечення продовольчої безпеки. Зазначені основні напрямки вирішення проблеми забезпечення продовольчої безпеки та окреслені основні завдання в сфері зернопродуктового підкомплексу в цьому контексті. Рассмотрено основные принципы, на которых базируется продовольственная безопасность Украины. Исследована динамика производства зерновых в Украине. Проанализирован фактический уровень потребления основных продуктов питания населением Украины и проведено сравнение с рациональными нормами. Определена необходимость обеспечения производства качественной продукции, а также максимально полного сохранения ее качественных свойств и характеристик. Указаны факторы, которые непосредственно влияют на обеспечение продовольственной безопасности. Указанные основные направления решения проблемы обеспечения продовольственной безопасности и обозначены основные задачи в сфере зернопродуктового подкомплекса в этом контексте. The basic principles that underpin food security of Ukraine. Investigated the dynamics of grain production in Ukraine. Analyzed the actual level of consumption of basic foodstuffs in the Ukraine and comparison with rational norms. Identified the need to ensure the production of quality products and the most complete preservation of its qualitative properties and characteristics. The factors that directly affect food security. These main directions of solving the problem of food security and outlines the main tasks in the sphere of grain products subcomplex in this context. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26591 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 161: Економічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
VISNUK№161_18.pdf | 334.51 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.