Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2437
Назва: Показник наближення білка у виробі або раціоні харчування до стандартного
Інші назви: The factor of protein approximation to standard in products and diets
Автори: Крутовий, Жорж Андрійович
Ключові слова: раціони харчування;вироби;узагальнена біологічна цінність білка;показник наближення до стандартного білка;рационы питания;изделия;обобщѐнная биологическая ценность белка;показатель приближения к стандартному белку;diets, products;the generalized biological value of protein;index of protein approximation to standard
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Крутовий Ж. А. Показник наближення білка у виробі або раціоні харчування до стандартного. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 315-322.
Короткий огляд (реферат): Сформульовано концепцію узагальненої біологічної цінності білка у виробах і раціонах харчування. Запропоновано показник, який є кількісною мірою наближення визначеного білка до стандартного («ідеального»).
The conception of the generalized biological value of protein in products and diets is formulated. The authors suggested the index as a quantitative measure of the determined protein approximation to standard (“ideal”) one. It is calculated as an arithmetical average of the corrected scores of the essential amino acids totality. The suggested factor can be used for the comparison of biological and nutritive value of proteins in various multi-purpose products, dishes or diets It can also be used for the evaluation of the best quality and most prospective products, dishes and diets.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2437
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_2_34.pdf429.49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.