Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1915
Назва: | Теоретичні дослідження течії ньютонівської рідини при перехідному гідродинамічному режимі |
Інші назви: | Theoretical studies of newtonian liquidat transient hydrodynamic regime |
Автори: | Білецький, Едуард Володимирович Петренко, Олена Володимирівна |
Ключові слова: | течія;режим;ламінарний;турбулентний;перехідний;смуга;стабілізація;профіль швидкості;течение;ламинарный;турбулентный;переходной;полоса;стабилизация;профиль скорости;flow;regimes;laminar;transitional;transfer;stripes;stabilization;velocity profile |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Білецький Е. В., Петренко О. В. Теоретичні дослідження течії ньютонівської рідини при перехідному гідродинамічному режимі. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 102-114. |
Короткий огляд (реферат): | Розглянуто модель перехідної течії ньютонівської рідини в каналі на
підставі уявлення про ламінарний та турбулентний режими течії, що
перемежовуються. Запропоновано формули, за якими можна обчислити
розмір смуг ламінарного й турбулентного характеру течії. Наведено модель
стабілізації профілю швидкості в смугах, яка параметрично залежить від
двох довжин стабілізації. Food industry uses a sufficient amount of low viscosity liquids flowing in laminar and transitional regimes. The ability to determine hydrodynamic characteristic of the flow in a transitional regime can affect significantly heat exchange intensity and its efficiency. The obtained phenomenological model uses the information concerning stabilized flow in laminar and turbulent regimes. The model uses the well-known data of the stabilizing duration of laminar and turbulent regimes. It also uses a simplified geometrical picture of visually observed compounding process. The obtained model makes it possible to calculate friction drag coefficients and local dragnets according to their values for the numbers Re, that make the top and bottom limits of a transient regime interval. The model may be helpful for building standard border layers and can be used for describing heat transfer in a transient hydrodynamical flow regime. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1915 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (20) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_12.pdf | 599.42 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.