Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1915
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБілецький, Едуард Володимирович-
dc.contributor.authorПетренко, Олена Володимирівна-
dc.date.accessioned2022-06-28T05:24:17Z-
dc.date.available2022-06-28T05:24:17Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationБілецький Е. В., Петренко О. В. Теоретичні дослідження течії ньютонівської рідини при перехідному гідродинамічному режимі. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 102-114.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1915-
dc.description.abstractРозглянуто модель перехідної течії ньютонівської рідини в каналі на підставі уявлення про ламінарний та турбулентний режими течії, що перемежовуються. Запропоновано формули, за якими можна обчислити розмір смуг ламінарного й турбулентного характеру течії. Наведено модель стабілізації профілю швидкості в смугах, яка параметрично залежить від двох довжин стабілізації.uk_UA
dc.description.abstractFood industry uses a sufficient amount of low viscosity liquids flowing in laminar and transitional regimes. The ability to determine hydrodynamic characteristic of the flow in a transitional regime can affect significantly heat exchange intensity and its efficiency. The obtained phenomenological model uses the information concerning stabilized flow in laminar and turbulent regimes. The model uses the well-known data of the stabilizing duration of laminar and turbulent regimes. It also uses a simplified geometrical picture of visually observed compounding process. The obtained model makes it possible to calculate friction drag coefficients and local dragnets according to their values for the numbers Re, that make the top and bottom limits of a transient regime interval. The model may be helpful for building standard border layers and can be used for describing heat transfer in a transient hydrodynamical flow regime.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectтечіяuk_UA
dc.subjectрежимuk_UA
dc.subjectламінарнийuk_UA
dc.subjectтурбулентнийuk_UA
dc.subjectперехіднийuk_UA
dc.subjectсмугаuk_UA
dc.subjectстабілізаціяuk_UA
dc.subjectпрофіль швидкостіuk_UA
dc.subjectтечениеuk_UA
dc.subjectламинарныйuk_UA
dc.subjectтурбулентныйuk_UA
dc.subjectпереходнойuk_UA
dc.subjectполосаuk_UA
dc.subjectстабилизацияuk_UA
dc.subjectпрофиль скоростиuk_UA
dc.subjectflowuk_UA
dc.subjectregimesuk_UA
dc.subjectlaminaruk_UA
dc.subjecttransitionaluk_UA
dc.subjecttransferuk_UA
dc.subjectstripesuk_UA
dc.subjectstabilizationuk_UA
dc.subjectvelocity profileuk_UA
dc.titleТеоретичні дослідження течії ньютонівської рідини при перехідному гідродинамічному режиміuk_UA
dc.title.alternativeTheoretical studies of newtonian liquidat transient hydrodynamic regime-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_12.pdf599.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.