Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/18129
Название: Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна
Другие названия: Determination of the parameters optimization of cooling of grain
Определение параметров оптимизации процесса охлаждения зерна
Авторы: Кюрчев, С. В.
Верхоланцева, В. О.
Ключевые слова: клейковина;якість;параметри зберігання;індекс деформації клейковини;фактори;вологість;оптимізація;gluten quality;storage options;gluten deformation index factors;humidity;optimization;клейковина;качество;параметры хранения;индекс деформации клейковины;факторы;влажность;оптимизация
Дата публикации: 2015
Издательство: ХНТУСГ
Библиографическое описание: Кюрчев С. В., Верхоланцева В. О. Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 163 «Проблеми надійності машин та засобів механізації сільськогосподарського виробництва». 2015. С. 228-238.
Серия/номер: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 163.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглядається визначення параметрів оптимізації для зберігання зерна в охолодженому стані .В результаті проведених досліджень, в якості факторів розглядали термін зберігання (фактор х1) і середня температура (фактор х2). Це дає можливість прогнозувати технологічні показники, що визначають хлібопекарські властивості зерна пшениці зокрема якість клейковини, індекс деформації клейковини, вологість. Представлені лінійні та параболічні залежності для кожного із показників за допомогою програми MathCad. Аналізувалися умови для двох зерносховищ та температури від 0…7°С та 7…14°С. При оптимізації , згідно з отриманими даними можна зробити висновок , що найбільш сприятливим терміном зберігання є 6 місяців при температурі не більше 8,4°С, клейковина при цьому складе 27,8 %. Індекс деформації клейковини 60,9%, температурі 0°С при терміні зберігання 5,5 місяців. Можна зробити висновок, що при температурі 0°С вологість буде 12,35%, а термін зберігання складе 5,6 місяців. Таким чином, допустимі параметри для факторів х1, х2 : термін зберігання до 6 місяців при температурі не більше 12,4°С і не менше 9,1°С.
The article deals with the definition of optimization parameters for grain storage in a refrigerated state. As a result of studies, the factors considered as shelf life factor (x1) and the average temperature factor (x2). This makes it possible to predict the technological parameters determining the baking properties of wheat gluten particular quality, gluten deformation index, humidity. Presented linear and parabolic curves for each of the indicators by using MathCad. We analyzed the conditions for the two silos and the temperature of 0 ... 7 °C and 7 ... 14 °C. When optimization according to the data obtained it can be concluded that the most favorable shelf life has 6 months at a temperature of not more than 8,4 °C, while the gluten was 27.8%. Gluten deformation index of 60.9%, and 0 °C at 5.5 months of shelf life. We can conclude that at 0 °C is 12.35% humidity, and the shelf life of 5.6 months. Thus, factors permissible parameters x1, x2: the shelf life of up to 6 months at a temperature of not more than 12,4 °C and not less than 9,1 °C.
В статье рассматривается определение параметров оптимизации для хранения зерна в охлажденном состоянии. В результате проведенных исследований, в качестве факторов рассматривали срок хранения (фактор х1) и средняя температура (фактор х2). Это дает возможность прогнозировать технологические показатели, определяющие хлебопекарные свойства зерна пшеницы частности качество клейковины, индекс деформации клейковины, влажность. Представлены линейные и параболические зависимости для каждого из показателей с помощью программы MathCad. Анализировались условия для двух зернохранилищ и температуры от 0 ... 7°С и 7 ... 14°С. При оптимизации, согласно полученным данным можно сделать вывод, что наиболее благоприятным сроком хранения есть 6 месяцев при температуре не более 8,4°С, клейковина при этом составит 27,8%. Индекс деформации клейковины 60,9%, а температура 0 °С при сроке хранения 5,5 месяцев. Можно сделать вывод, что при температуре 0 °С влажность будет 12,35%, а срок хранения составит 5,6 месяцев. Таким образом, допустимые параметры факторов х1, х2: срок хранения до 6 месяцев при температуре не более 12,4 °С и не менее 9,1 °С.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18129
Располагается в коллекциях:Випуск 163: Проблеми надійності машин та засобів механізації сільськогосподарського виробництва

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
35_163_2015.pdf1.25 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.