Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/18129
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКюрчев, С. В.-
dc.contributor.authorВерхоланцева, В. О.-
dc.date.accessioned2022-12-14T12:22:07Z-
dc.date.available2022-12-14T12:22:07Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКюрчев С. В., Верхоланцева В. О. Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 163 «Проблеми надійності машин та засобів механізації сільськогосподарського виробництва». 2015. С. 228-238.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18129-
dc.description.abstractУ статті розглядається визначення параметрів оптимізації для зберігання зерна в охолодженому стані .В результаті проведених досліджень, в якості факторів розглядали термін зберігання (фактор х1) і середня температура (фактор х2). Це дає можливість прогнозувати технологічні показники, що визначають хлібопекарські властивості зерна пшениці зокрема якість клейковини, індекс деформації клейковини, вологість. Представлені лінійні та параболічні залежності для кожного із показників за допомогою програми MathCad. Аналізувалися умови для двох зерносховищ та температури від 0…7°С та 7…14°С. При оптимізації , згідно з отриманими даними можна зробити висновок , що найбільш сприятливим терміном зберігання є 6 місяців при температурі не більше 8,4°С, клейковина при цьому складе 27,8 %. Індекс деформації клейковини 60,9%, температурі 0°С при терміні зберігання 5,5 місяців. Можна зробити висновок, що при температурі 0°С вологість буде 12,35%, а термін зберігання складе 5,6 місяців. Таким чином, допустимі параметри для факторів х1, х2 : термін зберігання до 6 місяців при температурі не більше 12,4°С і не менше 9,1°С.uk_UA
dc.description.abstractThe article deals with the definition of optimization parameters for grain storage in a refrigerated state. As a result of studies, the factors considered as shelf life factor (x1) and the average temperature factor (x2). This makes it possible to predict the technological parameters determining the baking properties of wheat gluten particular quality, gluten deformation index, humidity. Presented linear and parabolic curves for each of the indicators by using MathCad. We analyzed the conditions for the two silos and the temperature of 0 ... 7 °C and 7 ... 14 °C. When optimization according to the data obtained it can be concluded that the most favorable shelf life has 6 months at a temperature of not more than 8,4 °C, while the gluten was 27.8%. Gluten deformation index of 60.9%, and 0 °C at 5.5 months of shelf life. We can conclude that at 0 °C is 12.35% humidity, and the shelf life of 5.6 months. Thus, factors permissible parameters x1, x2: the shelf life of up to 6 months at a temperature of not more than 12,4 °C and not less than 9,1 °C.uk_UA
dc.description.abstractВ статье рассматривается определение параметров оптимизации для хранения зерна в охлажденном состоянии. В результате проведенных исследований, в качестве факторов рассматривали срок хранения (фактор х1) и средняя температура (фактор х2). Это дает возможность прогнозировать технологические показатели, определяющие хлебопекарные свойства зерна пшеницы частности качество клейковины, индекс деформации клейковины, влажность. Представлены линейные и параболические зависимости для каждого из показателей с помощью программы MathCad. Анализировались условия для двух зернохранилищ и температуры от 0 ... 7°С и 7 ... 14°С. При оптимизации, согласно полученным данным можно сделать вывод, что наиболее благоприятным сроком хранения есть 6 месяцев при температуре не более 8,4°С, клейковина при этом составит 27,8%. Индекс деформации клейковины 60,9%, а температура 0 °С при сроке хранения 5,5 месяцев. Можно сделать вывод, что при температуре 0 °С влажность будет 12,35%, а срок хранения составит 5,6 месяцев. Таким образом, допустимые параметры факторов х1, х2: срок хранения до 6 месяцев при температуре не более 12,4 °С и не менее 9,1 °С.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 163.-
dc.subjectклейковинаuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectпараметри зберіганняuk_UA
dc.subjectіндекс деформації клейковиниuk_UA
dc.subjectфакториuk_UA
dc.subjectвологістьuk_UA
dc.subjectоптимізаціяuk_UA
dc.subjectgluten qualityuk_UA
dc.subjectstorage optionsuk_UA
dc.subjectgluten deformation index factorsuk_UA
dc.subjecthumidityuk_UA
dc.subjectoptimizationuk_UA
dc.subjectклейковинаuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectпараметры храненияuk_UA
dc.subjectиндекс деформации клейковиныuk_UA
dc.subjectфакторыuk_UA
dc.subjectвлажностьuk_UA
dc.subjectоптимизацияuk_UA
dc.titleВизначення параметрів оптимізації процесу охолодження зернаuk_UA
dc.title.alternativeDetermination of the parameters optimization of cooling of grainuk_UA
dc.title.alternativeОпределение параметров оптимизации процесса охлаждения зернаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 163: Проблеми надійності машин та засобів механізації сільськогосподарського виробництва

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
35_163_2015.pdf1.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.