Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/12483
Title: | Роботизована система оцінки якості м'яса свиней в тушах за рН |
Authors: | Жиденко, Євген Олексійович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Шигимага, Віктор Олександрович |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра технічних систем і технологій тваринництва імені Б. П. Шабельника |
Keywords: | показники якості м'яса;рН;туша свині;швидкість падіння рН;радіотелеметрія;робот-маніпулятор |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХНТУСГ |
Citation: | Жиденко Є. О. Роботизована система оцінки якості м'яса свиней в тушах за рН: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 - Галузеве машинобудування; наук. кер. В. О. Шигимага; Харків, 2020. 88 с. |
Abstract: | Одним з важливих завдань своєчасної оцінки якості м'яса на виробництві є впровадження в практику контролю простих експрес-методів і засобів автоматизованого аналізу сировини. У цьому зв’язку є необхідність розробки нових і удосконалення відомих методів і технічних засобів контролю якості м'яса тварин, що поставляються на переробку з комплексів промислової технології утримання і розведення. З іншого боку, важливе також завдання автоматизації контролю якості м'яса в тушах безпосередньо на конвеєрі м'ясокомбінату, а точніше, розробка і впровадження у виробництво робототехнічних систем, що замінюють одночасно ручну працю оператора і вимірювальні засоби контролю основних показників якості м'яса. Найбільш перспективною для реалізації цього завдання є роботизація процесу оцінки якості м'яса в тушах за показником рН. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12483 |
Appears in Collections: | 133 – “Галузеве машинобудування” (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Zhydenko_133.pdf Restricted Access | 148.23 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
Zhydenko.pdf Restricted Access | 1.43 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.