Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/12483
Title: Роботизована система оцінки якості м'яса свиней в тушах за рН
Authors: Жиденко, Євген Олексійович
metadata.dc.contributor.advisor: Шигимага, Віктор Олександрович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра технічних систем і технологій тваринництва імені Б. П. Шабельника
Keywords: показники якості м'яса;рН;туша свині;швидкість падіння рН;радіотелеметрія;робот-маніпулятор
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Жиденко Є. О. Роботизована система оцінки якості м'яса свиней в тушах за рН: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 - Галузеве машинобудування; наук. кер. В. О. Шигимага; Харків, 2020. 88 с.
Abstract: Одним з важливих завдань своєчасної оцінки якості м'яса на виробництві є впровадження в практику контролю простих експрес-методів і засобів автоматизованого аналізу сировини. У цьому зв’язку є необхідність розробки нових і удосконалення відомих методів і технічних засобів контролю якості м'яса тварин, що поставляються на переробку з комплексів промислової технології утримання і розведення. З іншого боку, важливе також завдання автоматизації контролю якості м'яса в тушах безпосередньо на конвеєрі м'ясокомбінату, а точніше, розробка і впровадження у виробництво робототехнічних систем, що замінюють одночасно ручну працю оператора і вимірювальні засоби контролю основних показників якості м'яса. Найбільш перспективною для реалізації цього завдання є роботизація процесу оцінки якості м'яса в тушах за показником рН.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12483
Appears in Collections:133 – “Галузеве машинобудування” (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zhydenko_133.pdf
  Restricted Access
148.23 kBAdobe PDFView/Open Request a copy
Zhydenko.pdf
  Restricted Access
1.43 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.