Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11074
Title: | Гідроліз хітину препаратами деяких гідролаз |
Authors: | Черно, Н. К. Озоліна, С. О. Гураль, Л. С. |
Keywords: | хітин;гідроліз;панкреатин;целовiридин |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Черно Н. К., Озоліна С. О., Гураль Л. С. Гідроліз хітину препаратами деяких гідролаз. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 1(9). C. 552-558. |
Abstract: | Показано, що під дією гідролаз із неспецифічною хітинолітичною активністю (целовiридину, пепсину, панкреатину, лізоциму) на модифіковані хітин і хітин-протеїновий комплекс можна отримати водорозчинні низькомолекулярні вуглеводи. Під час одержання сполук, середній ступінь полімеризації яких наближається до двох, доцільно використовувати як гідролізуючий агент лізоцим, хiтоолігомерiв з більш високою молекулярною масою - панкреатин і целовiридин. It is shown that by influence of hydrolytic enzymes with unspecific activity (cellovyrydyn, pepsin, pancreatine, lysozym) on the modified chitin and chitin protein complex it is possible to get water-soluble low molecular weight carbolny drates. To obtain substances with the middle degree of polymerization equal two, it is necessary to use lysozym as a hydrolytic agent, chitooligomers with higher mo lecular mass pancreatine and cellovyrydyn. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11074 |
Appears in Collections: | Випуск 1 (9) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_1_87.pdf | 688.81 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.