Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11074
Title: Гідроліз хітину препаратами деяких гідролаз
Authors: Черно, Н. К.
Озоліна, С. О.
Гураль, Л. С.
Keywords: хітин;гідроліз;панкреатин;целовiридин
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Черно Н. К., Озоліна С. О., Гураль Л. С. Гідроліз хітину препаратами деяких гідролаз. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 1(9). C. 552-558.
Abstract: Показано, що під дією гідролаз із неспецифічною хітинолітичною активністю (целовiридину, пепсину, панкреатину, лізоциму) на модифіковані хітин і хітин-протеїновий комплекс можна отримати водорозчинні низькомолекулярні вуглеводи. Під час одержання сполук, середній ступінь полімеризації яких наближається до двох, доцільно використовувати як гідролізуючий агент лізоцим, хiтоолігомерiв з більш високою молекулярною масою - панкреатин і целовiридин.
It is shown that by influence of hydrolytic enzymes with unspecific activity (cellovyrydyn, pepsin, pancreatine, lysozym) on the modified chitin and chitin protein complex it is possible to get water-soluble low molecular weight carbolny drates. To obtain substances with the middle degree of polymerization equal two, it is necessary to use lysozym as a hydrolytic agent, chitooligomers with higher mo lecular mass pancreatine and cellovyrydyn.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11074
Appears in Collections:Випуск 1 (9)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_1_87.pdf688.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.