Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/11057
Название: | Hовий метод визначення коефіцієнта дифузії вологи під час обводнення сушеної рослинної сировини |
Авторы: | Пивоваров, П. П. Захаренко, В. О. |
Ключевые слова: | дифузія;сушена морква;сушена рослинна сировина;обводненння |
Дата публикации: | 2009 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Пивоваров П. П., Захаренко В. О. Hовий метод визначення коефіцієнта дифузії вологи під час обводнення сушеної рослинної сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 1(9).- C. 510-517. |
Краткий осмотр (реферат): | Розглянуто новий метод визначення коефіцієнта дифузії під час обводнення сушеної моркви. Для знаходження коефіцієнта дифузії використовували явний вид диференціальної функції розподілу пор за радіусами (ДФР), який знаходили сорбційним методом з використанням аналітичного виразу для ізотерм сорбції-десорбції і ДФР. Використання ДФР і введення граничного радіуса для заповнених мікрокапілярів дозволило визначити середній вологовміст, тобто коефіцієнт дифузії сушеної сировини при відновленні. A new method of determining diffusion coefficient under condition of dried carrot hydration was considered. An evident kind of differential function of pores distribution along the radii (DFD) found by sorption method with the usage of ana lytical expression for isotherm of sorption-desorption and DFD was used for de termining diffusion coefficient. Usage of DFD and introduction of boundary radius for filled microcapillaries allowed to determine average moisture content that is dif fusion coefficient of dried raw material under rehydration. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11057 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 1 (9) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_1_80.pdf | 785.21 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.