Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/963
Название: | Методи матеріальної мотивації працівників молокопереробних підприємств |
Другие названия: | Methods of material motivation of employees of dairy enterprises |
Авторы: | Сеник, Юрій Ігорович |
Ключевые слова: | мотивація;ключові показники ефективності;ефективність процесів;молокопереробне підприємство;motivation;key efficiency indicators;process efficiency;milk processing enterprise |
Дата публикации: | 2020 |
Издательство: | ТОВ «Стильна типографія» |
Библиографическое описание: | Сеник Ю. І. Методи матеріальної мотивації працівників молокопереробних підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 1. С. 59-64. |
Серия/номер: | Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 1 |
Краткий осмотр (реферат): | Вступ. З огляду на загальну інформованість щодо розробки КРІ для працівників різних сфер зайнятості левова частка наукових розробок спрямована на аналіз і впровадження даної системи в автомобілебудуванні, металургії та у сфері обслуговування, і вкрай мало публікацій присвячених харчовій промисловості, а точніше – молокопереробній. Тим не менш, харчова промисловість представляє особливий інтерес, оскільки вона одночасно намагається впоратися з низкою факторів, які не притаманні іншим галузям, наприклад, короткий термін зберігання сировини і готової продукції, жорсткі гігієнічні правила, сезонність, а також високий рівень поставок і невизначеність попиту. Метою статті є висвітлення одного з елементів поступу у розв’язанні проблеми ефективного управління трудовим потенціалом підприємств молокопереробного спрямування на основі використання ключових показників ефективності (КРІ) для дільниці фасування готової продукції. Результати. У статті викладено загальну характеристику поняття мотивація працівника й ключові показники ефективності, які все частіше використовують у свої практиці підприємства для підвищення власної продуктивності при мінімальних затратах. На сьогоднішній день одним з ключових етапів виробництва молочних продуктів є процес їх фасування у тару для споживання. Незважаючи на автоматизацію цього процесу, центральне місце у забезпеченні продуктивної роботи фасувального станка займає людина. Також у процесі фасування беруть участь люди, які упаковують готову продукцію на піддони, швидкість роботи яких, найчастіше, і визначає загальну продуктивність станка. У зв’язку з цим розроблено алгоритм інтенсифікації роботи цієї ланки виробництва, як етапу, що лімітує випуск молочної продукції на підприємстві. Висновки. Таким чином, КРІ є ефективним інструментом керівника, який дозволяє побудувати виробництво так, що поставлені цілі будуть досягнуті при використанні оптимального рівня ресурсів. Керівник, використовуючи КРІ, визначає цілі для підрозділу й працівників на певний період, забезпечуючи ці підрозділи необхідними ресурсами, і на основі цього вимагає досягнення узгоджених цілей. За допомогою цього інструменту не лише забезпечується досягнення бізнес-цілей, але й контролюється раціональне використання ресурсів компанії, отримується необхідна статистична інформація, на основі якої можуть бути прийняті рішення щодо подальшого розвитку компанії, створюється інструмент управління ефективністю бізнесу. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/963 |
ISSN: | 2524-0455 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 1 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
12.pdf | 332.4 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.