Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/963
Title: | Методи матеріальної мотивації працівників молокопереробних підприємств |
Other Titles: | Methods of material motivation of employees of dairy enterprises |
Authors: | Сеник, Юрій Ігорович |
Keywords: | мотивація;ключові показники ефективності;ефективність процесів;молокопереробне підприємство;motivation;key efficiency indicators;process efficiency;milk processing enterprise |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | ТОВ «Стильна типографія» |
Citation: | Сеник Ю. І. Методи матеріальної мотивації працівників молокопереробних підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 1. С. 59-64. |
Series/Report no.: | Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 1 |
Abstract: | Вступ. З огляду на загальну інформованість щодо розробки КРІ для працівників різних сфер зайнятості левова частка наукових розробок спрямована на аналіз і впровадження даної системи в автомобілебудуванні, металургії та у сфері обслуговування, і вкрай мало публікацій присвячених харчовій промисловості, а точніше – молокопереробній. Тим не менш, харчова промисловість представляє особливий інтерес, оскільки вона одночасно намагається впоратися з низкою факторів, які не притаманні іншим галузям, наприклад, короткий термін зберігання сировини і готової продукції, жорсткі гігієнічні правила, сезонність, а також високий рівень поставок і невизначеність попиту. Метою статті є висвітлення одного з елементів поступу у розв’язанні проблеми ефективного управління трудовим потенціалом підприємств молокопереробного спрямування на основі використання ключових показників ефективності (КРІ) для дільниці фасування готової продукції. Результати. У статті викладено загальну характеристику поняття мотивація працівника й ключові показники ефективності, які все частіше використовують у свої практиці підприємства для підвищення власної продуктивності при мінімальних затратах. На сьогоднішній день одним з ключових етапів виробництва молочних продуктів є процес їх фасування у тару для споживання. Незважаючи на автоматизацію цього процесу, центральне місце у забезпеченні продуктивної роботи фасувального станка займає людина. Також у процесі фасування беруть участь люди, які упаковують готову продукцію на піддони, швидкість роботи яких, найчастіше, і визначає загальну продуктивність станка. У зв’язку з цим розроблено алгоритм інтенсифікації роботи цієї ланки виробництва, як етапу, що лімітує випуск молочної продукції на підприємстві. Висновки. Таким чином, КРІ є ефективним інструментом керівника, який дозволяє побудувати виробництво так, що поставлені цілі будуть досягнуті при використанні оптимального рівня ресурсів. Керівник, використовуючи КРІ, визначає цілі для підрозділу й працівників на певний період, забезпечуючи ці підрозділи необхідними ресурсами, і на основі цього вимагає досягнення узгоджених цілей. За допомогою цього інструменту не лише забезпечується досягнення бізнес-цілей, але й контролюється раціональне використання ресурсів компанії, отримується необхідна статистична інформація, на основі якої можуть бути прийняті рішення щодо подальшого розвитку компанії, створюється інструмент управління ефективністю бізнесу. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/963 |
ISSN: | 2524-0455 |
Appears in Collections: | Випуск 1 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.