Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9122
Назва: Структурність мови та її репрезентація у французькому постструктуралізмі
Автори: Петрушов, В.М.
Павлов, В.І.
Коротенко, Є.Д.
Ключові слова: співвідношення мови;мовлення;система знаків;структуралізм;постструктуралізм;гіперреальність
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харьков : Міськдрук
Бібліографічний опис: Петрушов В. М., Павлов В. І., Коротенко Є. Д. Структурність мови та її репрезентація у французькому постструктуралізмі. Философия языка: в границах и вне границ : международная серия монографий. Харьков : Міськдрук, 2016. № 9. С. 80-98.
Короткий огляд (реферат): Філософське осмислення мови є досить традиційною темою, яка висвітлювалася ще в античні часи. Проте, справжній «лінгвістичний поворот» у філософії відбувся в кінці ХIХ – на початку ХХ століть, і був зв’язаний з іменем швейцарського лінгвіста Ф. де Сосюра та його послідовників, що вимагали найскорішого відходу від традиційного розуміння мови як відповідності слів речам. Вони стверджували, що окрім аналізу мови як носія смислу існує ще й інший, «завуальований» її аналіз, який долає межі цього смислу і розглядає мову, як даність, що не залежить ані від промовця, ані від речей навко лишнього світу: сенс існує лише там, де є система знаків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9122
Розташовується у зібраннях:Философия языка: в границах и вне границ: коллективная монография

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Petrushov_Structure_of_language_article.pdf819.79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.