Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9122
Название: Структурність мови та її репрезентація у французькому постструктуралізмі
Авторы: Петрушов, В.М.
Павлов, В.І.
Коротенко, Є.Д.
Ключевые слова: співвідношення мови;мовлення;система знаків;структуралізм;постструктуралізм;гіперреальність
Дата публикации: 2016
Издательство: Харьков : Міськдрук
Библиографическое описание: Петрушов В. М., Павлов В. І., Коротенко Є. Д. Структурність мови та її репрезентація у французькому постструктуралізмі. Философия языка: в границах и вне границ : международная серия монографий. Харьков : Міськдрук, 2016. № 9. С. 80-98.
Краткий осмотр (реферат): Філософське осмислення мови є досить традиційною темою, яка висвітлювалася ще в античні часи. Проте, справжній «лінгвістичний поворот» у філософії відбувся в кінці ХIХ – на початку ХХ століть, і був зв’язаний з іменем швейцарського лінгвіста Ф. де Сосюра та його послідовників, що вимагали найскорішого відходу від традиційного розуміння мови як відповідності слів речам. Вони стверджували, що окрім аналізу мови як носія смислу існує ще й інший, «завуальований» її аналіз, який долає межі цього смислу і розглядає мову, як даність, що не залежить ані від промовця, ані від речей навко лишнього світу: сенс існує лише там, де є система знаків.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9122
Располагается в коллекциях:Философия языка: в границах и вне границ: коллективная монография

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Petrushov_Structure_of_language_article.pdf819.79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.