Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8949
Title: Нове про вплив низькотемпературної кріодеструкції та "шокового" заморожування на активність окиснювальних ферментів плодів та овочів
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Погарська, В. В.
Крячко, Т. В.
Лосєва, С. М.
Маціпура, А. С.
Глубокий, Д. О.
Стоєв, C. С.
Keywords: кріогенне «шокове» заморожування;ферменти;плоди та овочі;інактивація
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Крячко Т. В., Лосєва С. М., Маціпура А. С., Глубокий Д. О., Стоєв C. С. Нове про вплив низькотемпературної кріодеструкції та "шокового" заморожування на активність окиснювальних ферментів плодів та овочів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 82-90.
Abstract: Виявлено, що під час кріодеструкції плодів та овочів та низькотемпературного подрібнення відбувається значна активація окиснювальних ферментів (в 4 ... 4,5 разів вище, ніж у вихідній сировині). Розкрито механізм цього процесу та розроблені рекомендації з інактивації ферментів. Розроблено новий спосіб низькотемпературної інактивації окиснювальних ферментів плодів та овочів під час кріогенного «шокового» заморожування при використанні високих та надвисоких швидкостей, які повністю інактивують ферменти.
It is discovered that the cryolysis of garden-stuffs and green-stuffs and low temperature grinding down takes a place considerable activating of oxidizing enzymes (in 4...4,5 times higher than in a feedstock). It is exposed out the mechanism of this proc ess and recommendations are developed for inactivation enzymes. The new method of low-temperature inactivation of oxidizing enzymes of garden-stuffs and green-stuffs is developed during the cryogenic freezing at using of high and ultrahigh speeds for the «shock» freezing what fully inactivation enzymes.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8949
Appears in Collections:Випуск 2 (10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_2_14.pdf1.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.