Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/8699
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФеденко, В. С.-
dc.contributor.authorКияк, С. В.-
dc.contributor.authorСтружко, В. С.-
dc.date.accessioned2022-10-14T06:33:29Z-
dc.date.available2022-10-14T06:33:29Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationФеденко В. С., Кияк С. В., Стружко В. С. Колориметрична оцінка глютену із зерна кукурудзи. 2011. № 3 (24). С. 81 - 89uk_UA
dc.identifier.otherУДК 633.15: 547.979.8:535.651-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8699-
dc.description.abstractПроводили порівняльний аналіз відбивальних та колориметричних характеристик препаратів глютену різного пігментного складу (із нормованими показниками кольору, після депігментації органічним розчинником і термічної обробки). Встановлена залежність спектральних характеристик від вмісту каротиноїдних пігментів. Виявлена сукупність спектральних критеріїв для визначення забарвлення глютену у межах норми.uk_UA
dc.description.abstractComparative analysis of reflectance and colourimetry parameters of gluten samples with different pigment composition (with standardized colour index and depigmented by organic solvent and thermal treating) was carried out. Correlation of spectral characteristics and content of carotenoid pigments was found. Complex of spectral indexes for estimation of gluten colour in normal range was determined.uk_UA
dc.description.abstractПроводили сравнительный анализ отражательных и колориметрических характеристик препаратов глютена разного пигментного состава (с нормированным показателем цвета, после депигментации органическим растворителем и термической обработки). Установлена зависимость спектральных характеристик от содержания каротиноидных пигментов. Выявлена совокупность спектральных критериев для определения окраски глютена в пределах нормы.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;№ 3 (24)-
dc.subjectZea mays L., глютен, забарвлення, каротиноїди, спектри відбивання, колориметріяuk_UA
dc.subjectZea mays L., gluten, colour, carotenoids, reflectance spectra colourimetryuk_UA
dc.subjectZea mays L., глютен, окраска, каротиноиды, спектры отражения, колориметрияuk_UA
dc.titleКолориметрична оцінка глютену із зерна кукурудзиuk_UA
dc.title.alternativeColorimetry evaluation of gluten from maise seeduk_UA
dc.title.alternativeКолориметрическая оценка глютена из зерна кукурузыuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2011, № 3 (24)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_hnau_2011_3_081-089_Fedenko_et_al.pdf484.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.