Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/8699
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Феденко, В. С. | - |
dc.contributor.author | Кияк, С. В. | - |
dc.contributor.author | Стружко, В. С. | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-14T06:33:29Z | - |
dc.date.available | 2022-10-14T06:33:29Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Феденко В. С., Кияк С. В., Стружко В. С. Колориметрична оцінка глютену із зерна кукурудзи. 2011. № 3 (24). С. 81 - 89 | uk_UA |
dc.identifier.other | УДК 633.15: 547.979.8:535.651 | - |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8699 | - |
dc.description.abstract | Проводили порівняльний аналіз відбивальних та колориметричних характеристик препаратів глютену різного пігментного складу (із нормованими показниками кольору, після депігментації органічним розчинником і термічної обробки). Встановлена залежність спектральних характеристик від вмісту каротиноїдних пігментів. Виявлена сукупність спектральних критеріїв для визначення забарвлення глютену у межах норми. | uk_UA |
dc.description.abstract | Comparative analysis of reflectance and colourimetry parameters of gluten samples with different pigment composition (with standardized colour index and depigmented by organic solvent and thermal treating) was carried out. Correlation of spectral characteristics and content of carotenoid pigments was found. Complex of spectral indexes for estimation of gluten colour in normal range was determined. | uk_UA |
dc.description.abstract | Проводили сравнительный анализ отражательных и колориметрических характеристик препаратов глютена разного пигментного состава (с нормированным показателем цвета, после депигментации органическим растворителем и термической обработки). Установлена зависимость спектральных характеристик от содержания каротиноидных пигментов. Выявлена совокупность спектральных критериев для определения окраски глютена в пределах нормы. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Біологія;№ 3 (24) | - |
dc.subject | Zea mays L., глютен, забарвлення, каротиноїди, спектри відбивання, колориметрія | uk_UA |
dc.subject | Zea mays L., gluten, colour, carotenoids, reflectance spectra colourimetry | uk_UA |
dc.subject | Zea mays L., глютен, окраска, каротиноиды, спектры отражения, колориметрия | uk_UA |
dc.title | Колориметрична оцінка глютену із зерна кукурудзи | uk_UA |
dc.title.alternative | Colorimetry evaluation of gluten from maise seed | uk_UA |
dc.title.alternative | Колориметрическая оценка глютена из зерна кукурузы | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2011, № 3 (24) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
vestnik_hnau_2011_3_081-089_Fedenko_et_al.pdf | 484.97 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.