Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/8350
Назва: | Технологія виробництва продукції свинарства |
Автори: | Герасимов, В. І. Барановський, Д. І. Хохлов, А. М. Рибалко, В. П. Засуха, Ю. В. Гетя, А. А. Нагаєвич, В. М. Данілова, Т. М. Пронь, О. В. Томін, Є. Ф. Тарасенко, Л. О. Жерноклєєв, М. М. Афанасенко, В. Ю. Андрійчук, В. Ф |
Ключові слова: | свинарство;доместикаційний процес свиней;екстер’єр свиней;породи сального напряму;районування свиней;поголів’я;гігієна праці;переробки гною;консервування;забой |
Дата публікації: | 2010 |
Видавництво: | Х: Еспада |
Бібліографічний опис: | Технологія виробництва продукції свинарства. Підручник. В. І. Герасимов, Д. І. Барановський, А.М. Хохлов, В. П. Рибалко, Ю. В. Засуха та ін.; за ред. В.І.Герасимова. Х: Еспада, 2010. 448 с. |
Короткий огляд (реферат): | У даному підручнику в логічній послідовності викладені питання історії розвитку свинарства в країні, показані особливості різних технологій виробництва свинини. Характеристика останніх дається в комплексі зоотехнічних та організаційних структурних елементів процесу. Підручник містить розділи, де викладені нові організаційні форми ведення галузі з врахуванням державної, колективної та приватної власності і завдань різних господарств. При підготовці підручника враховувався динамізм технології виробництва, досягнення сучасної селекції, вимоги до якості продукції. Введені також розділи, які висвітлюють проблеми та оптимальні рішення щодо транспортування тварин і переробки продукції свинарства. Структура книги у повному обсязі підпорядкована навчальній програмі на рівні сучасних вимог у висвітленні індивідуальних та загальних питань технології виробництва свинини і наукових досягнень щодо розвитку галузі. Безперечний інтерес викликають історія розвитку свинарства, біологічні особливості свині та народногосподарське значення галузі. Породоформування, породи свиней — важливий матеріал в плані розуміння селекційних процесів, які забезпечують генетичне поліпшення популяції тварин. Переваги економічного, організаційного та соціального характеру індустріалізації свинарства показані в розділі «Технологія виробництва продукції в свинарських підприємствах». |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8350 |
Розташовується у зібраннях: | Підручники |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
P_Svynarstvo_10.pdf | 3.3 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.