Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8350
Title: Технологія виробництва продукції свинарства
Authors: Герасимов, В. І.
Барановський, Д. І.
Хохлов, А. М.
Рибалко, В. П.
Засуха, Ю. В.
Гетя, А. А.
Нагаєвич, В. М.
Данілова, Т. М.
Пронь, О. В.
Томін, Є. Ф.
Тарасенко, Л. О.
Жерноклєєв, М. М.
Афанасенко, В. Ю.
Андрійчук, В. Ф
Keywords: свинарство;доместикаційний процес свиней;екстер’єр свиней;породи сального напряму;районування свиней;поголів’я;гігієна праці;переробки гною;консервування;забой
Issue Date: 2010
Publisher: Х: Еспада
Citation: Технологія виробництва продукції свинарства. Підручник. В. І. Герасимов, Д. І. Барановський, А.М. Хохлов, В. П. Рибалко, Ю. В. Засуха та ін.; за ред. В.І.Герасимова. Х: Еспада, 2010. 448 с.
Abstract: У даному підручнику в логічній послідовності викладені питання історії розвитку свинарства в країні, показані особливості різних технологій виробництва свинини. Характеристика останніх дається в комплексі зоотехнічних та організаційних структурних елементів процесу. Підручник містить розділи, де викладені нові організаційні форми ведення галузі з врахуванням державної, колективної та приватної власності і завдань різних господарств. При підготовці підручника враховувався динамізм технології виробництва, досягнення сучасної селекції, вимоги до якості продукції. Введені також розділи, які висвітлюють проблеми та оптимальні рішення щодо транспортування тварин і переробки продукції свинарства. Структура книги у повному обсязі підпорядкована навчальній програмі на рівні сучасних вимог у висвітленні індивідуальних та загальних питань технології виробництва свинини і наукових досягнень щодо розвитку галузі. Безперечний інтерес викликають історія розвитку свинарства, біологічні особливості свині та народногосподарське значення галузі. Породоформування, породи свиней — важливий матеріал в плані розуміння селекційних процесів, які забезпечують генетичне поліпшення популяції тварин. Переваги економічного, організаційного та соціального характеру індустріалізації свинарства показані в розділі «Технологія виробництва продукції в свинарських підприємствах».
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8350
Appears in Collections:Підручники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
P_Svynarstvo_10.pdf3.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.