Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8341
Назва: Добір за допомогою молекулярних маркерів в селекції рослин
Інші назви: Selection using molecular markers in plant breeding
Отбор с помощью молекулярных маркеров в селекции растений
Автори: Кожухова, Н. Е.
Ключові слова: ДНК-маркери, добір за молекулярними маркерами, Marker-Assisted Breeding, Marker-Assisted Selection;DNA markers, selection by molecular markers, Marker-Assisted Breeding, Marker-Assisted Selection;ДНК-маркеры, отбор по молекулярными маркерами, Marker-Assisted Breeding, Marker-Assisted Selection
Дата публікації: 2011
Видавництво: Харків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Кожухова Н. Е. Добір за допомогою молекулярних маркерів в селекції рослин. 2011. № 1 (22). С. 35 43
Серія/номер: Біологія;№ 1 (22)
Короткий огляд (реферат): В огляді наведено інформацію щодо стану та перспектив впровадження в традиційну селекцію рослин так званого добору за допомогою маркерів – Marker-Assisted Breeding (MAB) чи Marker-Assisted Selection (MAS). Представлено принципи MAS, охарактеризовано його переваги та недоліки. Наведено приклади конкретного використання молекулярного підходу при створенні сортів пшениці, рису, кукурудзи, проса, квасолі.
The review informed about the status and prospects of implementation in traditional plant breeding so-called selection using markers – Marker-Assisted Breeding (MAB), or Marker-Assisted Selection (MAS). Principles of MAS, its advantages and disadvantages are demonstrsted. The examples of molecular approaches using for varieties of wheat, rice, maize, millet, beans creating.
В обзоре представлена информация о состоянии и перспективах внедрения в традиционную селекцию растений так называемого отбора с помощью маркеров – Marker-Assisted Breeding (MAB) или Marker-Assisted Selection (MAS). Представлены принципы MAS, его преимущества и недостатки. Приведены примеры конкретного использования молекулярного подхода при создании сортов пшеницы, риса, кукурузы, проса, фасоли.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8341
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2011, № 1 (22)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vestnik_hnau_2011_1_035-043_Kozhukhova.pdf305.05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.