Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8325
Назва: Визначення оптимальних температури і живильного середовища для росту культур гриба Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke – перспективного об’єкта промислового культивування
Інші назви: Determination of optimal temperatures and nutrient medium for the growth of mushroom Lepista personata (Fr.: Fr.) Cooke cultures − perspective object of industrial cultivation
Oпределение оптимальных температур и питательной среды для роста культур гриба Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke − перспективного объекта промышленного культивирования
Автори: Тюфкій, А. В.
Бойко, М. І.
Ключові слова: Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke, гриб, міцелій, температура, живильне середовище;Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke, mushroom, mycelium, temperature, nutrient medium;Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke, гриб, мицелий, температура, питательная среда
Дата публікації: 2010
Видавництво: Харків: ХНАУ ім. В .В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Тюфкій А. В., Бойко М. І. Визначення оптимальних температури і живильного середовища для росту культур гриба Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke – перспективного об’єкта промислового культивування. 2010. № 3 (21)
Серія/номер: Біологія;№ 3 (21)
Короткий огляд (реферат): Визначена швидкість росту та морфологія міцелію природних ізолятів Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke на середовищах органічного складу за різних температур. Встановлено, що оптимальна для росту ізолятів Р-1, Р-2 та Р-4 температура 22°С, а для культури Р-3 Lepista personata – 22-26°С. На різних живильних середовищах відбувалася зміна забарвлення міцелію, його щільності та швидкості росту. Визначили живильні середовища, на яких відбувався швидкий ріст міцелію культур Lepista personata.
The growth rate and mycelium morphology of Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke natural isolates on the organic composition media and at the different temperatures have been determined. It is established, that the optimal temperature for the growth of Р-1, Р-2 and Р-4 isolates is 22°С, and for P-3 – 22-26°С. At the different nutrient media the changes in color of the mycelium, its density and growth rate have been occurred. The nutrient mediums, on which there was rapid growth of Lepista personata mycelium were determined.
Определена скорость роста и морфология мицелия природных изолятов Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke на средах органического состава при разных температурах. Установлено, что оптимальная для роста изолятов Р-1, Р-2 и Р-4 температура 22°С, а для культуры Р-3 Lepista personata – 22-26°С. На разных питательных средах происходило изменение цвета мицелия, его плотности и скорости роста. Определили питательные среды, на которых происходил быстрый рост мицелия культур Lepista personata.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8325
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2010, № 3(21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vestnik_hnau_2010_3_084-091_Tiufkii_Boyko.pdf466.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.