Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8325
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТюфкій, А. В.-
dc.contributor.authorБойко, М. І.-
dc.date.accessioned2022-10-11T09:36:42Z-
dc.date.available2022-10-11T09:36:42Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationТюфкій А. В., Бойко М. І. Визначення оптимальних температури і живильного середовища для росту культур гриба Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke – перспективного об’єкта промислового культивування. 2010. № 3 (21)uk_UA
dc.identifier.otherУДК 582.284:58.084.1-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8325-
dc.description.abstractВизначена швидкість росту та морфологія міцелію природних ізолятів Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke на середовищах органічного складу за різних температур. Встановлено, що оптимальна для росту ізолятів Р-1, Р-2 та Р-4 температура 22°С, а для культури Р-3 Lepista personata – 22-26°С. На різних живильних середовищах відбувалася зміна забарвлення міцелію, його щільності та швидкості росту. Визначили живильні середовища, на яких відбувався швидкий ріст міцелію культур Lepista personata.uk_UA
dc.description.abstractThe growth rate and mycelium morphology of Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke natural isolates on the organic composition media and at the different temperatures have been determined. It is established, that the optimal temperature for the growth of Р-1, Р-2 and Р-4 isolates is 22°С, and for P-3 – 22-26°С. At the different nutrient media the changes in color of the mycelium, its density and growth rate have been occurred. The nutrient mediums, on which there was rapid growth of Lepista personata mycelium were determined.uk_UA
dc.description.abstractОпределена скорость роста и морфология мицелия природных изолятов Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke на средах органического состава при разных температурах. Установлено, что оптимальная для роста изолятов Р-1, Р-2 и Р-4 температура 22°С, а для культуры Р-3 Lepista personata – 22-26°С. На разных питательных средах происходило изменение цвета мицелия, его плотности и скорости роста. Определили питательные среды, на которых происходил быстрый рост мицелия культур Lepista personata.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В .В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;№ 3 (21)-
dc.subjectLepista personata (Fr. : Fr.) Cooke, гриб, міцелій, температура, живильне середовищеuk_UA
dc.subjectLepista personata (Fr. : Fr.) Cooke, mushroom, mycelium, temperature, nutrient mediumuk_UA
dc.subjectLepista personata (Fr. : Fr.) Cooke, гриб, мицелий, температура, питательная средаuk_UA
dc.titleВизначення оптимальних температури і живильного середовища для росту культур гриба Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke – перспективного об’єкта промислового культивуванняuk_UA
dc.title.alternativeDetermination of optimal temperatures and nutrient medium for the growth of mushroom Lepista personata (Fr.: Fr.) Cooke cultures − perspective object of industrial cultivationuk_UA
dc.title.alternativeOпределение оптимальных температур и питательной среды для роста культур гриба Lepista personata (Fr. : Fr.) Cooke − перспективного объекта промышленного культивированияuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2010, № 3(21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_hnau_2010_3_084-091_Tiufkii_Boyko.pdf466.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.