Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7310
Назва: | Аналіз ринку хлібобулочної продукції України |
Інші назви: | Analysis of Ukrainian Bakery Market. Анализ рынка хлебобулочной продукции Украины |
Автори: | Крамаренко, І.С. |
Ключові слова: | хліб, хлібобулочні і борошняні вироби, ринок хлібобулочної продукції, хлібопекарські підприємства, тіньовий ринок;bread, bakery and flour products, bakery market, bakery enterprises, shadow market.;хлеб, хлебобулочные и мучные изделия, рынок хлебобулочной продукции, хлебопекарные предприятия, теневой рынок |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Харків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєва |
Бібліографічний опис: | Крамаренко І.С. Аналіз ринку хлібобулочної продукції України. 2017. № 4. С. 396 - 404 |
Серія/номер: | Економічні науки;№ 4 |
Короткий огляд (реферат): | У статті проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку ринку виробництва хлібобулочних і борошняних виробів України. Сформовано динаміку та структуру ринку виробництва хліба і хлібобулочних виробів. Зроблено висновок про необхідність вирішення проблем, що виникли та впливають на виробництво хлібобулочних і борошняних виробів в Україні. The article analyzes the current state and prospects of development of the market of bakery and flour products of Ukraine.The analysis of dynamics and structure of the market for the production of bakery and flour products of Ukraine is carried out. The analysis of the market for bread and bakery products in Ukraine shows a tendency towards insignificant growth. Thus, the volume of sold industrial products of bread, bakery and flour products over the past three years has increased by 13652,6 million UAH or 54,5 %, while the volume of products sold abroad exceeded by 1850,9 million UAH or 74, 5 %. The largest share in the volume of sold industrial products of bread, bakery and flour products is taken by short term storage products – 55,91 %, and long-term storage – 41,94 %. The main producers of bread and bakery products in Ukraine are presented. The essence of the shadow market of the bakery industry and the basic preconditions that stimulate its further development are revealed. Recommendations for reducing the shadow segment on the market for the production of bread and bakery products are given. The main problems of development and expansion of the market for the production of bakery and flour products are characterized and outlined. The research of the results of the enterprises of the production of flour products testifies to the necessity of state support for the development of the industry, as well as the search for reserves and ways to increase the efficiency of enterprises, taking into account the new trends that arise in the current conditions of the Ukrainian economy. В статье проанализировано современное состояние и перспективы развития рынка хлебобулочных и мучных изделий Украины. Сформирована динамика и структура рынка хлеба и хлебобулочных изделий. Сделан вывод о необходимости решения проблем, возникших и влияющих на производство хлебобулочных и мучных изделий в Украине. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7310 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" № 4 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Kramarenko.pdf | 934.23 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.