Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7310
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКрамаренко, І.С.-
dc.date.accessioned2022-09-26T08:53:01Z-
dc.date.available2022-09-26T08:53:01Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКрамаренко І.С. Аналіз ринку хлібобулочної продукції України. 2017. № 4. С. 396 - 404uk_UA
dc.identifier.otherУДК 339.13:664.66-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7310-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку ринку виробництва хлібобулочних і борошняних виробів України. Сформовано динаміку та структуру ринку виробництва хліба і хлібобулочних виробів. Зроблено висновок про необхідність вирішення проблем, що виникли та впливають на виробництво хлібобулочних і борошняних виробів в Україні.uk_UA
dc.description.abstractThe article analyzes the current state and prospects of development of the market of bakery and flour products of Ukraine.The analysis of dynamics and structure of the market for the production of bakery and flour products of Ukraine is carried out. The analysis of the market for bread and bakery products in Ukraine shows a tendency towards insignificant growth. Thus, the volume of sold industrial products of bread, bakery and flour products over the past three years has increased by 13652,6 million UAH or 54,5 %, while the volume of products sold abroad exceeded by 1850,9 million UAH or 74, 5 %. The largest share in the volume of sold industrial products of bread, bakery and flour products is taken by short term storage products – 55,91 %, and long-term storage – 41,94 %. The main producers of bread and bakery products in Ukraine are presented. The essence of the shadow market of the bakery industry and the basic preconditions that stimulate its further development are revealed. Recommendations for reducing the shadow segment on the market for the production of bread and bakery products are given. The main problems of development and expansion of the market for the production of bakery and flour products are characterized and outlined. The research of the results of the enterprises of the production of flour products testifies to the necessity of state support for the development of the industry, as well as the search for reserves and ways to increase the efficiency of enterprises, taking into account the new trends that arise in the current conditions of the Ukrainian economy.uk_UA
dc.description.abstractВ статье проанализировано современное состояние и перспективы развития рынка хлебобулочных и мучных изделий Украины. Сформирована динамика и структура рынка хлеба и хлебобулочных изделий. Сделан вывод о необходимости решения проблем, возникших и влияющих на производство хлебобулочных и мучных изделий в Украине.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesЕкономічні науки;№ 4-
dc.subjectхліб, хлібобулочні і борошняні вироби, ринок хлібобулочної продукції, хлібопекарські підприємства, тіньовий ринокuk_UA
dc.subjectbread, bakery and flour products, bakery market, bakery enterprises, shadow market.uk_UA
dc.subjectхлеб, хлебобулочные и мучные изделия, рынок хлебобулочной продукции, хлебопекарные предприятия, теневой рынокuk_UA
dc.titleАналіз ринку хлібобулочної продукції Україниuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of Ukrainian Bakery Market.uk_UA
dc.title.alternativeАнализ рынка хлебобулочной продукции Украиныuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" № 4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kramarenko.pdf934.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.