Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7064
Назва: | Основи харчових технологій. Ч. 1: Харчови технології переробки плодів і овочів |
Автори: | Павлюк, Раїса Юріївна Погарська, Вікторія Вадимівна Коробець, Неллі Володимирівна Стоєв, Сергій Степанович Маціпура, Тетяна Сергіївна |
Ключові слова: | плодоовочева сировина;біологічно активні речовини (БАР);харчові технології;переробка плодів;технології виробництва |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Харків: Факт |
Бібліографічний опис: | Основи харчових технологій: навч. посіб. у формі опорн. консп. лекц. для студ. спец. 181 "Харчові технології". Ч.1. Харчові технології переробки плодів і овочів. Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Т.С. Маціпура та ін.; під заг. ред. проф. Р.Ю. Павлюк. – Харків: Факт, 2016. – 152 с. |
Короткий огляд (реферат): | Краткий осмотр (реферат): Навчальний посібник «Основи харчових технологій» у формі опорного конспекту лекцій складений у відповідності з робочою програмою підготовки бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Харчові технології переробки рослинної і молочної сировини для підприємств харчового бізнесу». Навчальний посібник складається з 2-х частин. Перша частина присвячена харчовим технологіям переробки рослинної сировини, зокрема плодів і овочів, в різні харчові продукти та напівфабрикати для здорового харчування. Друга – харчовим технологіям переробки молока. В першій частині надається характеристика, структура і задачі харчових підприємств, що займаються переробкою та зберіганням плодів і овочів, включаючи малі та великі підприємства харчового бізнесу різних форм власності. Розглядаються за певним алгоритмом особливості та основи технології виробництва продуктів із плодів і овочів, починаючи з вивчення унікальних властивостей свіжої сировини, лікувально-профілактичної дії, які пояснюються специфікою їх хімічного складу, вмісту вітамінів, інших біологічно активних та пребіотичних речовин і закінчуючи вивченням асортименту, технологій та технологічних схем виробництва основних груп плодоовочевої продукції. Проводиться знайомство студентів з основними біохімічними, фізико-хімічними, мікробіологічними процесами, які відбуваються при переробці плодоовочевої сировини в харчові продукти, з методами контролю біологічно активних та поживних речовин (вітамінів, каротиноїдів, хлорофілів, фенольних сполук, білків, цукрів, целюлози, органічних кислот та ін.), окислювальних ферментів, проводиться визначення відповідності якості готових продуктів вимогам нормативної документації. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7064 |
ISBN: | 978-966-637-829-6 |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні посібники |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Osnovy KHТ_2016_1.pdf | 3.62 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.