Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/7064
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Павлюк, Раїса Юріївна | - |
dc.contributor.author | Погарська, Вікторія Вадимівна | - |
dc.contributor.author | Коробець, Неллі Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Стоєв, Сергій Степанович | - |
dc.contributor.author | Маціпура, Тетяна Сергіївна | - |
dc.date.accessioned | 2022-09-20T11:30:40Z | - |
dc.date.available | 2022-09-20T11:30:40Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Основи харчових технологій: навч. посіб. у формі опорн. консп. лекц. для студ. спец. 181 "Харчові технології". Ч.1. Харчові технології переробки плодів і овочів. Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Т.С. Маціпура та ін.; під заг. ред. проф. Р.Ю. Павлюк. – Харків: Факт, 2016. – 152 с. | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 978-966-637-829-6 | - |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7064 | - |
dc.description.abstract | Краткий осмотр (реферат): Навчальний посібник «Основи харчових технологій» у формі опорного конспекту лекцій складений у відповідності з робочою програмою підготовки бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Харчові технології переробки рослинної і молочної сировини для підприємств харчового бізнесу». Навчальний посібник складається з 2-х частин. Перша частина присвячена харчовим технологіям переробки рослинної сировини, зокрема плодів і овочів, в різні харчові продукти та напівфабрикати для здорового харчування. Друга – харчовим технологіям переробки молока. В першій частині надається характеристика, структура і задачі харчових підприємств, що займаються переробкою та зберіганням плодів і овочів, включаючи малі та великі підприємства харчового бізнесу різних форм власності. Розглядаються за певним алгоритмом особливості та основи технології виробництва продуктів із плодів і овочів, починаючи з вивчення унікальних властивостей свіжої сировини, лікувально-профілактичної дії, які пояснюються специфікою їх хімічного складу, вмісту вітамінів, інших біологічно активних та пребіотичних речовин і закінчуючи вивченням асортименту, технологій та технологічних схем виробництва основних груп плодоовочевої продукції. Проводиться знайомство студентів з основними біохімічними, фізико-хімічними, мікробіологічними процесами, які відбуваються при переробці плодоовочевої сировини в харчові продукти, з методами контролю біологічно активних та поживних речовин (вітамінів, каротиноїдів, хлорофілів, фенольних сполук, білків, цукрів, целюлози, органічних кислот та ін.), окислювальних ферментів, проводиться визначення відповідності якості готових продуктів вимогам нормативної документації. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: Факт | uk_UA |
dc.subject | плодоовочева сировина | uk_UA |
dc.subject | біологічно активні речовини (БАР) | uk_UA |
dc.subject | харчові технології | uk_UA |
dc.subject | переробка плодів | uk_UA |
dc.subject | технології виробництва | uk_UA |
dc.title | Основи харчових технологій. Ч. 1: Харчови технології переробки плодів і овочів | uk_UA |
Appears in Collections: | Навчальні посібники |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Osnovy KHТ_2016_1.pdf | 3.62 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.