Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/7064
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавлюк, Раїса Юріївна-
dc.contributor.authorПогарська, Вікторія Вадимівна-
dc.contributor.authorКоробець, Неллі Володимирівна-
dc.contributor.authorСтоєв, Сергій Степанович-
dc.contributor.authorМаціпура, Тетяна Сергіївна-
dc.date.accessioned2022-09-20T11:30:40Z-
dc.date.available2022-09-20T11:30:40Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationОснови харчових технологій: навч. посіб. у формі опорн. консп. лекц. для студ. спец. 181 "Харчові технології". Ч.1. Харчові технології переробки плодів і овочів. Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Т.С. Маціпура та ін.; під заг. ред. проф. Р.Ю. Павлюк. – Харків: Факт, 2016. – 152 с.uk_UA
dc.identifier.isbn978-966-637-829-6-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7064-
dc.description.abstractКраткий осмотр (реферат): Навчальний посібник «Основи харчових технологій» у формі опорного конспекту лекцій складений у відповідності з робочою програмою підготовки бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Харчові технології переробки рослинної і молочної сировини для підприємств харчового бізнесу». Навчальний посібник складається з 2-х частин. Перша частина присвячена харчовим технологіям переробки рослинної сировини, зокрема плодів і овочів, в різні харчові продукти та напівфабрикати для здорового харчування. Друга – харчовим технологіям переробки молока. В першій частині надається характеристика, структура і задачі харчових підприємств, що займаються переробкою та зберіганням плодів і овочів, включаючи малі та великі підприємства харчового бізнесу різних форм власності. Розглядаються за певним алгоритмом особливості та основи технології виробництва продуктів із плодів і овочів, починаючи з вивчення унікальних властивостей свіжої сировини, лікувально-профілактичної дії, які пояснюються специфікою їх хімічного складу, вмісту вітамінів, інших біологічно активних та пребіотичних речовин і закінчуючи вивченням асортименту, технологій та технологічних схем виробництва основних груп плодоовочевої продукції. Проводиться знайомство студентів з основними біохімічними, фізико-хімічними, мікробіологічними процесами, які відбуваються при переробці плодоовочевої сировини в харчові продукти, з методами контролю біологічно активних та поживних речовин (вітамінів, каротиноїдів, хлорофілів, фенольних сполук, білків, цукрів, целюлози, органічних кислот та ін.), окислювальних ферментів, проводиться визначення відповідності якості готових продуктів вимогам нормативної документації.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: Фактuk_UA
dc.subjectплодоовочева сировинаuk_UA
dc.subjectбіологічно активні речовини (БАР)uk_UA
dc.subjectхарчові технологіїuk_UA
dc.subjectпереробка плодівuk_UA
dc.subjectтехнології виробництваuk_UA
dc.titleОснови харчових технологій. Ч. 1: Харчови технології переробки плодів і овочівuk_UA
Appears in Collections:Навчальні посібники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osnovy KHТ_2016_1.pdf3.62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.